Back to school – toast met pesto

RECEPT 2: TOAST MET PESTO VAN GROENE OLIJVEN & SALADE VAN AVOCADO EN RADIJS

 

INGREDIËNTEN (4 personen) : 4 grote sneden zuurdesembrood of volkorenbrood – 8 sneetjes Passendale Classic Bio – 1 bakje kerstomaten – 400 g gemengde sla – 2 rijpe avocado’s – 1 bot radijsjes – Olijfolie – Peper en zout

VOOR DE PESTO : 150g groene olijven – 2 el geraspte parmezaanse kaas – Peper – Sap en zeste van 1 citroen – 100 ml zachte olijfolie – 1 bot platte peterselie

HOW TO

Doe alles voor de pesto in een blender en mix tot een gladde textuur, kruid af met peper en zout. – Warm de oven voor op 200° – Bestrijk de snee brood met de pesto, beleg met plakjes Passendale Bio kaas en schijfjes kerstomaat. – Grill de belegde snee brood ongeveer 5 minuten in de oven. – Werk af met schijfjes radijs, blokjes avocado, peper van de molen en een scheutje olijfolie – Serveer met een fris slaatje.

KIDSVERSIE: MUMMY MONSTERS

HOW TO

Steek cirkels uit de sneden brood of gebruik ronde pistolets. – Leg 2 sneetjes kaas op elkaar en snij in reepjes van 1 cm. – Bestrijk het brood met de pesto of vervang deze eventueel door tomatensaus. – Beleg met de reepjes Passendale Bio kaas. – Gril ongeveer 5 minuten in de oven – Maak oogjes van de olijven die in sneetjes gesneden zijn. – Serveer er extra komkommer of tomaatjes bij.

TIP – Voeg een sneetje Gandaham of pancetta toe.

TIP – Gebruik ronde pistolets in plaats van een snee brood.