Back to school – ontbijtmuffins

RECEPT 1: ONTBIJTMUFFINS VAN EI, TOMAAT EN PASSENDALE BIO

INGREDI√čNTEN (6 personen): 12 scharreleieren – 6 sneetjes Passendale Classic Bio, in stukjes gesneden – 1 zoete ui, fijngesneden – 1 handvol spinazie – 125 g zachte zongedroogde kerstomaten – Handjevol basilicum, grof gehakt – Peper en zout – Cupcakevorm, ingevet – Bakpapier, in vierkantjes geknipt

HOW TO – Bereiding: Klop de eieren los met peper en zout. – Meng er de fijngesneden ui onder. – Plaats de uit bakpapier geknipte vierkantjes in de ingevette cupcakevormpjes. – Verdeel hierin het ei- en uimengsel. – Verdeel vervolgens de tomaatjes, grof gehakte basilicum, spinazie en de Passendale Bio kaas over het mengsel. — Bak 15 minuten op 190 graden en laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes.

KIDSVERSIE: CHEESY AHOY MUFFINBOOTJES

AFWERKING : Neem een afgekoelde muffin. Leg 2 sneetjes kaas op elkaar en snij er de zeilen uit. Steek op een prikker met een klein vlaggetje uit een groente naar keuze (bv. komkommer of tomaat)

TIP – de spinazie kan je vervangen door 1 handvol verse wortelrasp of erwtjes