Bambino:

: het nieuwe vrolijke, gastronomische en geëngageerde adres in Brussel!

Een kunst om te leven… Het is het nieuwe adres dat Brussel in beweging zal krijgen. Het Bambino café in de stad is net geopend in de Rue Ravenstein, precies tussen het station en Bozar. Achter het idee? Vijf vrienden (Lara, Julien, Quentin, Axel en Alex) die zich tot doel hebben gesteld te breken met de oude regels voor kantoorrestaurants en een plek te bieden die aangenaam en praktisch is voor de werknemers, maar ook aantrekkelijk voor het grote publiek. Ze delen dezelfde ambitie. Leven – en zelfs een zekere levenskunst – brengen in deze traditionele omgevingen die maar al te vaak “corporate” zijn.

Bambino presenteert zich als een eclectische ruimte waar u de hele dag of avond terecht kunt, van maandag tot zaterdag (en binnenkort ook op zondag). De plaats is ook een waar genoegen voor het oog, dankzij de smaak van twee Italiaanse kunstenaars, Piovenefabi en Maniera, die het hele decor van de plaats hebben bedacht.

Als klap op de vuurpijl is er ‘s avonds ook een muzikale belevenis gepland. De muziek evolueert in de loop der uren en voert de Bambino door een heleboel verschillende stemmingen.

Duurzame keuken

Bij Bambino worden kwaliteitsvolle huisbereide gerechten geserveerd met liefde voor de producten en creativiteit. Dit alles in een ultra-vriendelijke omgeving. Het menu verandert elke dag en wordt aangepast aan de seizoenen. Bijna alle producten zijn biologisch en de gerechten zijn zo ontworpen dat ze voedzaam en gezond zijn om een productieve werkdag te garanderen. Geen toegevoegde suiker.

Tijdens de lunch wordt het eten “à la bonne franquette” geserveerd, rechtstreeks uit de pan of schotel in borden die u per gewicht betaalt.

s Avonds kunt u het buffet vergeten, het maakt plaats voor pizza’s voor fijnproevers en heerlijke tapas om te delen (oude Franse sardientjes, kefta, Marokkaanse worteltjes, kalamata en feta…). Een charcuterie en een kaas van de maand staan ook op het menu. Dit alles gaat vergezeld van bieren van lokale brouwerijen (Pale ale van la miche, Surréaliste, Ermitage, IPM BMX…) en goede natuurlijke wijnen.

Lokale leveranciers

Met de wil om het beste voor iedereen te doen, besteedt Bambino ook bijzondere aandacht aan het duurzame engagement van zijn leveranciers. De meeste producten zijn afkomstig van plaatselijke producenten. Seizoensfruit en -groenten zijn afkomstig van boerderijen in de buurt, tot en met de milieuvriendelijke schoonmaakproducten. De keuken is ook anti-gaspi gericht.

 

Wat de wijn betreft, wordt voorrang gegeven aan traditionele en natuurlijke methoden. Elke wijn is zorgvuldig geselecteerd en komt uit Frankrijk of Europa.

De kunst van koffie is ook een onderdeel van het Bambino concept. Met een echte barista die koffie aanbiedt die gemaakt is door producenten met zeer specifieke landbouw- en verwerkingsmethoden. Elke koffie vertelt een verhaal door zijn vele aroma’s en smaken.

Bambino: Ravensteinstraat 50-70, Cantersteen, 39-55, 1000 Brussel

Van maandag tot vrijdag non-stop geopend van 8.30 tot 23.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur. Voorlopig gesloten op zondag, vanaf de lente wordt wel een brunchformule geprogrammeerd.