Bar Le 18

Het decor! Het is ontwerper Tristan Auer, die het huis goed kent sinds de renovatie van het restaurant Plëss, die voor de inrichting van deze nieuwe Luxemburgse afspraakplek tekent. Selectief onthult “Le 18” een verzameling hoogwaardige rums en biedt een cocktailmenu van gisteren en vandaag.

Cocktail bar “18”, zorgt voor een nieuw ruim en ongedwongen universum, een ambitieus project dat de geschiedenis van Hotel Le Place d’Armes blijft schrijven. Tegelijk verfijnd en ontspannend, “Le 18” is een levendige plaats, een stijlvolle bar, die boven de conventies uittorent met hedendaagse verfijning.

Het decor biedt een zorgvuldig geordende compositie met weerkatsende patronen. Een tapijt getekent Mallet-Stevens, de oude marmer, op maat ontworpen sofa’s die de bohemien elegantie van de late jaren ’70 oproepen vormen een symbolisch middelpunt. Tristan Auer doorbreekt met zijn ontwerp de klassieke configuratie van hotelbars. De configuratie van de ruimtes, de grondstoffen, de gedempte verlichting en de inrichting geven de Bar “Le 18″ een informele, rustgevende sfeer.

Eclectisch! De hotelbar Place d’Armes is een plaats van ontmoetingen waar lezen, we converseren, we ontspannen en waar we vergaderingen willen organiseren. Binnenkort zal de binnenplaats, met moderne en tijdloze meubels van het beroemde merk Paola Lenti, de klanten een prachtige buitenopening in het hart van het hotel bieden.

De selectie rum met Franse, Engelse en Spaanse invloeden wordt gemengd met uitzonderlijke en zeldzame whisky’s. “Le 18” biedt geselecteerde, creatieve, minimalistische en delicate suggesties om te genieten in een natuurlijke of cocktailversie, vergezeld van gastronomische tapas. “Le 18” is dan ook de ideale plek voor alle liefhebbers van mixologie, die willen ontspannen in een elegante omgeving in het hart van Luxemburg.

De bar biedt plaats aan ongeveer vijftig personen en kan worden ingericht als privé ruimte voor professionele vergaderingen of evenementen. Bar Le 18 is open van zondag tot donderdag van 15:00 tot 00:00 uur en van 15:00 tot 01:00 uur op vrijdag en zaterdag.

Hotel Place des Armes – 18, Place d’Armes – L-1136 Luxemburg

+ (352) 27 47 37 211 – le18bar@hotel-leplacedarmes.com