Pistolet Original: Eric Martin, gastchef voor de feestdagen

Voor de traditionele afspraak van het seizoen bij Pistolet Original vroeg Valérie Lepla een van haar bevriende chefs om het beroemde Belgische broodje te herinterpreteren.

Na Lionel Rigolet, Stefan Jacobs, Peter Goossens, Gerald Watelet, Giovanni Bruno, Christophe Hardiquet, Sofie Dumont, David Marin en Hendrik Dierendonck, is het nu de beurt aan een van de ‘menhirs uit de Belgische gastronomie Eric Martin, Maison Lemonnier, restaurant en hotel, in Lavaux-saint-Anne, om een seizoenrecept voor de pistolet te creëren.

Eric Martin ademt al de gastronomie sinds zijn prille jeugd, zoveel is zeker, zijn creatie “Le Gaulois” verbaast dan ook niemand.

Bij een eerste ontmoeting met Eric Martin wordt meteen duidelijk welk vlees men in de kuip heeft, een gulle, vurige en tegelijk zachte maar gepassioneerde chef. Zijn keuken weerspiegelt zijn aard, hij combineert de pistolet met winterse smaken en texturen voor smakelijke feestdagen.

Eric Martin creëerde een feestelijk ‘burgerbroodje’ op basis van gevogelte en eendenkonfijt, met knolselder, Romeinse sla en truffelmayonaise, om te watertanden Het mag duidelijk zijn dat deze Galliër de authenticiteit van zijn voorvaderen hoog in het vaandel draagt en van feesten rond een lekker maal houdt!

De “Gaulois” van Eric Martin zal je deze winter beslist opkrikken.

Pistolet Original neemt deel aan de Nocturnes van de Zavel van 29 november tot 2 december en zal dus donderdag 29 november, vrijdag 30 november en zaterdag 1 december, uitzonderlijk open zijn tot 22 uur!