Barcelona edition:

EEN NIEUWE KIJK OP DE CATALAANSE KEUKEN.

 

Wanneer The Barcelona EDITION deze zomer heropent, zal het hotel de culinaire scène van de stad op zijn grondvesten doen schudden met de introductie van de nieuwe Executive Chef, Pedro Tassarolo, die een nieuwe impuls geeft aan de manier waarop de lokale bevolking en bezoekers dineren in de stad. Tassarolo is belast met het herdefiniëren van de populaire eetgelegenheden van het hotel, Bar Veraz en The Roof, en gebruikt zijn rijke ervaring, opgedaan bij Mugaritz in Baskenland en het wereldberoemde El Bulli, om een unieke stijl van dineren naar de stad te brengen, geïnspireerd door de lokale cultuur en zijn eigen persoonlijke ervaringen over de hele wereld, met de nadruk op de smaken van Azië in het bijzonder.

Geïnspireerd door de drukte van Barcelona en gericht op herkomst, heeft Tassarolo Bar Veraz omgetoverd tot een pretentieloos eetcafé waar zowel locals als gasten kunnen genieten van eerlijke en innovatieve sharing plates in Spaanse stijl. Het dynamische en toegankelijke menu van Bar Veraz, geïnspireerd door de overvolle tafels van traditionele tapasbars, moedigt aan tot gezellig samenzijn en biedt een mix van vakkundig uitgevoerde grote en kleine gerechten die een eerbetoon zijn aan de Spaanse en mediterrane culinaire tradities.

Op de begane grond wordt Tassarolo’s selectie geserveerd in verschillende ruimtes, van de moderne eetzaal tot het intieme bargedeelte of in een alfresco setting met uitzicht op de naburige Santa Caterina Markt. Het menu wordt aangevuld door een prachtige selectie regionale en biologische wijnen, ambachtelijke bieren en lokale vermouths.

The Roof, gelegen op de 10e verdieping van The Barcelona EDITION; biedt een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over de stad en een vogelvlucht over de Gotische wijk van Barcelona en de wijk El Born. Het innovatieve menu van snacks, drankjes en brunchspecials, voor zowel gasten als de lokale bevolking, biedt een unieke ontsnapping aan de bruisende stad. Dankzij de intrekbare glazen wanden kan The Roof het hele jaar door open blijven. .

De sfeer, in combinatie met de karakteristieke setting, is elektrisch en inspireerde Tassarolo’s wens om persoonlijke herinneringen aan reizen door Azië met vrienden op te roepen. Het menu is een eerbetoon aan de streetfoodtradities van Japan, China, Zuid-Korea, Thailand en Vietnam, terwijl de ontspannen en eigentijdse sfeer van het clandestiene publiek van de stad, dat hier samenkomt voor luie brunches en zonovergoten zonsondergangen, wordt geëerd.

Over zijn benoeming zei Tassarolo: “Ik ben erg enthousiast om mijn passie voor eerlijk koken en seizoensgebonden naar Bar Veraz en The Roof te brengen. De nieuwe menu’s zijn een eerbetoon aan de traditionele Catalaanse keuken vanuit een uniek perspectief, gebaseerd op mijn eigen persoonlijke en professionele ervaringen in het Middellandse Zeegebied en daarbuiten. Mijn menu’s zijn zorgvuldig ontwikkeld om gezellige en onvergetelijke culinaire ervaringen aan te moedigen die de Catalaanse cultuur vieren. De gerechten die ik heb gecreëerd omvatten El Born’s unieke creatieve energie en ik wilde dit laten zien door middel van een gecureerde verscheidenheid van kleine gerechten en sharing plates met behulp van een aantal van de ongelooflijke ingrediënten die ik persoonlijk heb ingekocht bij enkele van ‘s werelds meest getalenteerde producenten en leveranciers die handel drijven op Santa Caterina Market.”