Bavet en de Vegetarische Slager slaan de handen in elkaar

Vanaf vandaag behoort Walkie Talkie bij ‘The Baveteers’, de roepnaam van de medewerkers van Bavet. Dit fast-casual concept serveert niet alleen een échte Belgische spaghetti, maar zet daarnaast ook sterk in op restaurantbeleving en community building. Om de zomer in te luiden, kondigen ze hun samenwerking met De Vegetarische Slager aan en verwelkomen ze The Bolo Bastard en The Holy Mary op hun menu.

Je kunt Bavet het best omschrijven als een collectie Belgische spaghettirestaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren en dit door middel van een échte Belgische spaghetti. Momenteel staat de teller op 10 vestigingen in België. Elk restaurant onderscheidt zich door een specifieke eigenheid en is ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de locatie, de zogenaamde “CWA: Corners With Attitude”.

Met Bavet’s aanwezigheid in 5 verschillende steden en 4 nieuwe vestigingen die later dit jaar de deuren openen, zelfs over de grenzen heen, kan je Bavet niet zomaar een spaghettirestaurant noemen. Bavet ademt hospitality en serveert niet enkel kwalitatieve en lekkere gevarieerde spaghetti, maar zet bovendien in op beleving en lokale cultuur! Nieuwe steden die binnenkort kunnen genieten van een heerlijk bord spaghetti met alles erop en eraan: Maastricht (Nederland), Leuven 2.0 (in een nieuw jasje), Luik & Mechelen.

Onder meer Albert Einstein, Ferre Grignard en Eadweard Muybridge zijn enkele van Bavet’s muzes en prijken levensgroot op de muur van één van hun vestigingen, steeds in samenwerking met een lokale artiest.

Op het menu, een nostalgische LP, ontdek je een verscheidenheid aan Belgische spaghetti. Van de klassieke Bavet-bolognese tot unieke spaghetti zoals ‘OMG They Killed Kenny?!’ en ‘The Billy Bunter’, steeds geserveerd met gewone, volkoren of glutenvrije spaghettislierten. Bavet is er voor kleine en grote eters, maar ook voor zij die hun eigen spaghetti willen samenstellen via het ‘create your own’ concept of houden van toppings zoals extra kaas, extra saus, extra meatballs én extra spek!

Zie Bavet gerust als lokale ‘buurtcafé’! Zo kan je er terecht voor een snelle lunch, een zoetigheid zoals een brownie of een cheesecake, een glaasje rosé of een local Belgian beer op het terras en een gezellige avond uit onder vrienden en familie. Af en toe kan je zelfs muzikaal talent ontdekken en pik je tijdens je bezoek een live performance mee van Dries Heyneman of David Galle. Van een beleving gesproken!

#MADEFORFRIENDS

Letterlijk, want Bavet brengt mensen samen om te genieten van een heerlijk bord spaghetti in een ongedwongen sfeer met de juiste portie humor en een vleugje rock ’n roll. Dankzij lunches, diners, en in- en outhouse events verbindt Bavet mensen op een harmonieuze manier met elkaar.

‘Een Bavetje doen’? Dat is samen genieten van een moment onder vrienden en smullen van een Belgische spaghetti! Onder het motto ‘We are not responsable for stains on your shirt’, krijg je bij elk bezoek trouwens een bavet (met kleine letter!) die je toelaat om ongedwongen te slurpen van je favoriete comfortfood.

MADE FOR MEATLOVERS, FLEXITARIANS, VEGETARIANS & VEGANS

Jong of oud, single of getrouwd, carnivoor of herbivoor, Bavet ontvangt iedereen met open armen. Om in te spelen op de groeiende trend van flexitarisch eten, slaat Bavet de handen in één met De Vegetarische Slager – ook wel de ‘slager’ van vleesvervangers genoemd. Plantaardige producten die het uiterlijk, de structuur én de smaak van vlees hebben.

Zonder in te boeten op smaak voegt Bavet twee nieuwe spaghetti toe aan hun menu: The Bolo Bastard en de The Holy Mary. Het gehakt in de ouderwetse spicy bolognesesaus met creamy cheese van The Holy Grail wordt bij The Holy Mary vervangen door gehackt van De Vegetarische Slager. Same same, but different!

Bavet zou niet bestaan zonder hun signature dish: The Bavet, de op één na beste Belgische spaghetti (de beste eet je bij je (groot)moeder)! Met het plantaardige gehackt van De Vegetarische Slager, creëert Bavet de enige echte The Bolo Bastard. De iconische Bavet, maar dan zonder vlees.

Vleesliefhebbers die ervan houden om te variëren, kunnen dankzij deze samenwerking met de Vegetarische Slager bij Bavet een heerlijke vleesvrije ervaring opdoen. Daarnaast kunnen ook vegans genieten van hun favoriete spaghetti dankzij de glutenvrije spaghettislierten. Need we say more?

MADE FOR SO MUCH MORE

Elk restaurant staat op zich en vertelt een eigen verhaal. Bij Bavet staan efficiëntie, kwaliteit en beleving centraal. Er wordt ingezet op een uitgekiemd leveringsmodel in de verschillende steden via partners Deliveroo, Uber Eats & TakeAway.com. De community building bij Bavet mag je heel letterlijk nemen:

Bavet Carpet : Blue Monday zeg je? Niet bij Bavet althans! De ‘Bavet Comedy: Blue Mondays’ is de ideale gelegenheid om die vreselijke maandagen op een lachwekkende manier te eindigen. Namen zoals David Galle, Dries Heyneman en Nicholas Arnst stonden eerder al op de Bavet-stage. Tijdens ‘Bavet Carpet’ rolt Bavet hun rode loper uit voor bekende en minder bekende muzikanten.

Bavet Bicyclet : Deze zomer geeft Bavet het startschot voor het wielrennersseizoen met de eerste editie van ‘Bavet Bicyclet’! Een wielertocht die door The Baveteers wordt uitgewerkt en waarbij iedereen eindigt in een Bavetrestaurant voor de nodige carb reload. Voor de echte fans, kan je op de bavetsuperet.be jouw eigen balletjestrui kopen!

Bavet Superet : De beleving wordt alleen maar groter als je er zelf ook deel kan van uitmaken. Leuke goodies zoals Bavet-sokken, een badpak, een bavet, branded T-shirts en hoodies en zoveel meer maken van Bavet een echte lifestyle brand. Shop de goodies op de webshop: bavetsuperet.be

Bavet @ home : Haal je graag de Bavet Experience naar je thuis? Bestel dan jouw Bavet-spaghetti via één van de bezorgservices of haal je bestelling af, doe je bavet om en tune in op de afspeellijst ‘Track For Friends #Bavet’ om de muziek te beluisteren die ook in de Bavetrestaurants wordt afgespeeld.

In 2015 werd Bavet tot het leven geroepen door founder en concept guardian Peter Van Praet. Bavet is een collectie restaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren, dit door middel van heerlijk op smaak gebrachte spaghetti. Elk Bavetrestaurant onderscheidt zich door een specifieke eigenheid en is telkens ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de omgeving. Het concept ‘Made For Friends’ weerspiegelt zich in een doorgedreven beleving en community building in elk restaurant met een rock ‘n roll vibe. Bavet is aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven. In Antwerpen heeft Bavet twee vestigingen, in Gent en Brussel zijn er drie Bavet-restaurants.

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Het plantaardige vlees van De Vegetarische Slager wordt geproduceerd op basis van peulvruchten, soja, lupine, erwten, bonen en tarwe en overtuigt de grootste vleesliefhebbers. Mede door de varkenspest in Nederland in 1998 besloot Jaap vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo en ontwikkelde daarom met enkele topchefs de perfecte vleesvervanger. Zelfs Ferran Adrià, de chef van het befaamde restaurant El Bulli, gaf aan geen verschil te proeven tussen echte kip en die van De Vegetarische Slager. Jaaps grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze vlees van dieren één of meer dagen per week achterwege laten.