BAVET gaat voor ultieme MADness!

Warning: extreme spiciness incoming

Terwijl het voor iedereen kouder wordt deze winter, wordt het bij BAVET net heter! De Belgische collectie aan spaghetti restaurants slaat namelijk de handen in elkaar met niemand minder dan ‘Madmax’, de pikante olie bij uitstek, waar we het allemaal meteen warm van krijgen. Voortaan top je jouw spaghetti bij BAVET met de nodige spice dankzij de pikante olie van het Belgische merk.

The Holy Grail of spiciness

Max De Cock, de man achter Madmax, spendeerde jaren aan het creëren van ‘The Holy Grail’ onder de pikante olie. Die voldoet aan drie voorwaarden: pikant genoeg om de burn te voelen, niet te overheersend en natuurlijke premium ingrediënten zonder kleurstoffen of andere toevoegingen.

Nadat hij deze heilige drievuldigheid van de spiciness geperfectioneerd had, gebruikte Max zijn creatie oorspronkelijk voor eigen gebruik, liefst van al op een BAVET-spaghetti. De olie bestaat namelijk uit een 100% organische olijfolie afkomstig van de arbequina olijf waar het recept van Madmax handmatig aan wordt toegevoegd. Dit recept bestaat uit 4 verschillende pepers waaronder de Indische Bhut Jolokia, ook wel bekend als The Ghost Pepper. Die wordt gecombineerd met de geheime pepermix van Madmax (a chef never tells, right?)  en zorgt zo voor een saus die complementair is aan de BAVET-spaghetti.

When will you go mad, BAVET?

De perfect fit, dacht Max, dus trok hij zijn stoute schoenen aan en stuurde hij een flesje Madmax naar het hoofdkwartier van BAVET met de vraag: “When will you go mad, BAVET?”.  Uiteindelijk creëerden ze samen een uniek recept: de Madmax x BAVET collab. Max zelf combineert die liefst van al met zijn favoriete BAVET-spaghetti: The Holy Grail. “De spiciness van de olie blend perfect samen met de kaassaus in dit gerecht, een echte must try als je ‘t mij vraagt”.

Bovendien is spiciness vaak een echte conversation starter onder vrienden, dit maakt dat zowel BAVET als MadMax “Made for friends” zijn, en zo zijn ze ook meteen “Made for each other”.

 Let’s go spicy!

Ben jij er helemaal klaar voor om mad te gaan bij BAVET? Lees dan nog even onderstaande tips van de spicy king Madmax:

  • Zeg niet langer dat iets pikant smaakt, want “spiciness is a sensation baby”. Spiciness is namelijk geen smaak, maar een gevoel. Als we pikant eten worden bepaalde receptoren gestimuleerd die warmte detecteren: deze geven ons dat branderige gevoel als we iets eten dat te heet is, zoals gloeiend hete soep die je niet hebt laten afkoelen. Daarom beginnen we te zweten als we gekruid eten en verlangen we naar ijskoud water – omdat onze mond letterlijk aanvoelt alsof hij brandt.
  • Drink.geen.water. De pittige moleculen verspreiden zich door water waardoor de pijn net intenser wordt, kies liever voor zuivelproducten zoals melk, kaas of yoghurt of zelfs voor een stukje brood, geloof ons: het helpt.

Madmax is vanaf 14 november verkrijgbaar bij een BAVET-restaurant bij jou in de buurt.