Pillows Hotel bouwt aan een culinair imperium

LOF Restaurant behaalt 13/20 en een koksmuts in Gault&Millau-gids

Op de uitreiking van Gault&Millau werd LOF Restaurant, dat deel uitmaakt van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent, beloond voor hun harde werk. Zij ontvingen een score van 13/20 en een koksmuts. En ook in Nederland behoren de Pillows Hotels restaurants tot de top: Shaffy Restobar in Amsterdam en Coperto Restobar in Zwolle werden er opgenomen in de Lekker500. In Amsterdam opende Pillows Hotels bovendien twee nieuwe restaurants.

LOF Restaurant bekroond door Gault&Millau

LOF Restaurant is een gevestigde waarde in het Gentse culinaire landschap. Chef de cuisine Hannes Vandebotermet staat sinds 2020 aan het hoofd van het fine dining restaurant gevestigd in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in hartje Gent. De chef behaalde met LOF op 7 november een score van 13/20 en een koksmuts in de restaurantgids Gault&Millau. Bij de vorige editie scoorde Vandebotermet ook al 13/20 en ontving hij zijn eerste koksmuts.

De restaurantgids beschrijft LOF Restaurant als een eigentijdse en warm ingerichte zaak met een jonge en gemotiveerde bediening. Chef Hannes Vandebotermet en zijn team brengen een eigentijdse keuken waarbij mooie bordpresentaties en uitdagende combinaties standaard zijn.

Deel van de Lekker500

Dat de Pillows Hotels collectie het ook in Nederland goed doet op het vlak van gastronomie blijkt uit de recente nominatie van twee van hun restaurants. Zowel Shaffy Restobar en Coperto Restobar werden vorige week opgenomen in de Lekker500. Hierin worden elk jaar de 500 beste restaurants van Nederland in kaart gebracht.

Shaffy Restobar gevestigd in Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam wist opnieuw een plaats in de Lekker500 te veroveren. De Restobar verwelkomde in de zomermaanden een nieuwe chef-kok. Koji Miyahira, de zoon van een Japanse vader, was van jongs af aan nieuwsgierig naar de keuken waar zijn roots liggen en heeft deze verweven in zijn kookstijl. Pure smaken staan hierbij centraal en die doen het goed want Lekker500 beschrijft Miyahira als een kok om in de gaten te houden.

Nieuwkomer in de lijst is Coperto Restobar in Zwolle. Het restaurant maakt deel uit van Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch. Gasten kunnen er genieten van verfijnde gerechten in een easy-going setting. Coperto werd reeds beloond met een Bib Gourmand van Michelin, de onderscheiding voor restaurants met de beste prijs-kwaliteitverhouding, en een score van 13/20 met een koksmuts door Gault&Millau.

Nieuw op de kaart

Op 1 november opende Pillows Hotels haar eerste vijfsterrenhotel: Pillows Maurits at the Park. Het voormalige universiteitsgebouw aan de Mauritskade 61 in Amsterdam ligt letterlijk ín het groene en levendige Oosterpark en verwelkomt naast 88 kamers en suites ook twee nieuwe restaurants: fine dining restaurant VanOost en Cafe Brasserie Spring.

In restaurant VanOost serveren chef-kok Floris van Straalen en zijn team ‘worldly cuisine’. Hierbij komt inspiratie van over de hele wereld samen in nieuwe smaken die worden bereid met lokale ingrediënten.

Bij Spring Cafe Brasserie kunnen gasten genieten van comfort food van de hand van chef-kok Luigi di Benedetto. Op de menukaart vind je eigentijdse gerechten die zijn geïnspireerd op de Italiaanse en Franse keuken.

Pillows Hotels biedt u het gevoel thuis te zijn op bijzondere bestemmingen in Nederland en België. De collectie bestaat uit luxe boutique hotels, city hotels, charmehotels en grand hotels. Verschillend in prijsstelling maar met hetzelfde gevoel van comfort, charme, inspiratie en aandacht voor de gasten. De hoog aangeschreven restaurants binnen de Pillows groep zijn bekroond met diverse awards zoals Michelin en Gault&Millau.