Belgische onderneming Pa’lais onthult rebranding

PA’LAIS – THE PLANT KITCHEN LEIDT DE WEG NAAR EEN PLANTAARDIGE TOEKOMST

Pa’lais, dé 100% Belgische plantaardige en biologische spread, breidt z’n gamma uit en brengt vier heerlijke zuivelvrije sauzen op de markt: Natuur, Bechamel, Alfredo en Shiitake. In een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel toveren én tegelijk jouw steentje bijdragen aan een betere planeet, dat beogen ondernemers Laurent Jadot en Kevin Storms met hun 100% plantaardige producten. Net zoals bij de spreads worden de sauzen geproduceerd van duurzame cashewnoten in een 100% plantaardig atelier in België.

Plantaardig eten is de toekomst!

Achter Pa’lais gaat geen gigantisch foodbedrijf schuil. Aan het roer van de start-up Future Foods staan Laurent Jadot, een vegan entrepreneur, en plant-based chef Kevin Storms. Hun persoonlijke zoektocht naar lekkere en voedzame plantaardige alternatieven voor zuivelproducten startte in hun food lab. Na maanden experimenteren groeide het idee om ook het grote publiek te laten meegenieten van hun creaties.

“Met onze producten willen we een ware smaakrevolutie creeëren,” vertelt Laurent. “The Plant Kitchen brengt het hele Pa’lais verhaal samen onder één missie : echte verandering teweeg brengen die een positieve impact heeft op onze planeet, zonder in te boeten op plezier en smaak!”

Pa’lais is niet enkel op maat van veganisten, vegetariërs of personen met een lactose-intolerantie. Al wie bewuster wil eten, zonder te moeten inboeten op de smaak en textuur van zuivelproducten, vindt bij Pa’lais volledig zijn gading.

“Pa’lais wilt in de eerste plaats iedereen helpen gezond en lekker te koken door de traditionele zuivelproducten de 21e eeuw in te leiden met plantaardige alternatieven. Je hoeft ook geen chef te zijn of uren in je keuken te staan om te kunnen genieten van lekkere plantaardige gerechten” legt Kevin uit.

Plantaardige alternatieven vereisen minder water, creëren minder afval en hebben ook een lagere CO2 en methaan uitstoot dan zuivelproducten. Beter voor de planeet betekent ook in alle stappen van het Pa’lais verhaal op zoek gaan naar milieuvriendelijke oplossingen. De oude niet-recycleerbare kartonnen potjes hebben plaats gemaakt voor een volledig 100% recycleerbare verpakking, met een lagere impact op het milieu. De nieuwe verpakking zorgt er bovendien ook voor dat de producten langer romig blijven.

Naast verkooppunten in eigen land, bij Delhaize, Bio-Planet en bio-winkels, zijn de producten van Pa’lais ook beschikbaar in Duitsland en Zwitserland (via de distributeur Claus GmbH) en in Frankrijk (via Pur Aliment). Het bedrijf is volop bezig aan hun uitbreiding in de rest van Europa en zal ook nieuwe producten en smaken blijven ontwikkelen.