Fiordifrutta, het beste biologisch fruit in 22 smaken van Rigoni di Asiago

Sluit je ogen. Je begeeft je op een hoogte van 1000 meter. Als je de steile weg met zijn kronkels en bochten volgt, kom je bergtoppen tegen die 2300 meters hoog zijn. Het landschap is adembenemend, gekenmerkt door hoge torens en gekleurd met weilanden die zich over het hele landschap uitstrekken. De koeien grazen vredig verder. Het uitzicht is uniek, we bevinden ons midden in de natuur, op Altopiano d’Asiago, de grootste hoogvlakte van Europa, in de provincie Vicenza in de regio Veneto in Noordoost-Italië.

Welkom in het hart van ons bedrijf, welkom bij Rigoni di Asiago. Al bijna honderd jaar deelt de familie Rigoni met authentieke en smaakvolle producten, gepassioneerd en gedreven door de natuur, het fruit en de pure smaak en de liefde voor hun land met de hele wereld. Waaronder hun gamma, Fiordifrutta, bio fruitspreads.

Fiordifrutta, minimum ingrediënten, maximum genot

Fiordifrutta of “de bloem van het fruit”, is een eenvoudig recept dat geen citroenzuur, toegevoegde smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen bevat. Een eerbetoon aan het originele recept van “nonna” Elisa. De bio fruitspread bestaat uit slechts 3 ingrediënten: vruchten, bio appelsap en natuurlijke pectine

De garantie van een artisanale smaak met een licht zoete toets door het biologische appelsap. Zonder toegevoegde suiker. Zo heerlijk en puur, om duimen en vingers bij af te likken! Perfect om van te smullen met een klein lepeltje. Of je nu houdt van klassieke smaken of eerder nieuwsgierig bent naar nieuwe smaken zoals rozenbottel of het recept met citrusvruchten en gember, kiezen uit al deze heerlijke soorten op basis van fruit zal het moeilijkst zijn!

Fiordifrutta en haar 22 smaken zijn te vinden in de supermarkten & biologische winkels. Van de meest traditionele (aardbeien, bosbessen, abrikozen,…) tot de meest originele smaken(rozenbottels, citroenen, citrusvruchten en gember, mandarijn en kurkuma…).

Het geheim van de echte smaak van het fruit…

Om de echte smaak van het fruit te bekomen, gebruikt Rigoni di Asiago een specifieke en unieke bewerkingsmethode. Een bereiding bij kamertemperatuur brengt het beste in het fruit naar boven en behoudt de smaak en de voedingswaarde van het fruit, zoals vitaminen en voedingsstoffen. Deze innovatieve methode geeft Fiordifrutta een unieke fruitsmaak, alsof het fruit net geplukt is. Het recept en de expertise van de familie Rigoni versterken het fruit en zorgen voor een heerlijke romige textuur, vol met stukjes fruit.

Bio – uit overtuiging

“In de jaren tachtig merkten we dat bijen de eerste slachtoffers werden van intensieve landbouw. Ze voedden op bloemen die bedekt waren met pesticiden en stierven. We hadden ook de smaak van biologisch fruit geproefd, dat beter was en veel intenser was. Chemische producten hebben ook de eigenschap ongewenste smaakresten achter te laten op het fruit… Bewust van dit probleem van milieuvervuiling en de invloed daarvan op de smaak, zijn wij begonnen met de productie van biologische fruitspreads. Wij hebben het biologische label verkregen in 1992. ” – Andrea Rigoni

Beschikbaar bij de meeste biologische winkels, Delhaize, Carrefour, Colruyt, Cora, Match, Mestdagh en Delitraiteur. Aanbevolen prijs vanaf : 3,45 EUR

Rigoni di Asiago, een uniek verhaal…

…van familie : In deze idyllische omgeving werd het familiebedrijf “Rigoni di Asiago” geboren, dat aanvankelijk bekend stond om zijn honingproductie onder de naam “Apicoltura Rigoni di Mario e Paolo”.

…smaak : Andrea Rigoni gaat het gamma verder uitbreiden, eerst honing en zijn derivaten, vervolgens de fruitspread Fiordifrutta vanaf 1996 en Nocciolata in 2008, een spread die het paradepaardje van het merk is geworden.

…biologisch fruit : Op de hoogvlakte van Asiago bestaat een traditionele activiteit uit de pluk van bosvruchten : frambozen, wilde aardbeien, bosbessen, bramen, rozenbottels…