Best Belgian Taster

De Best Belgian Taster competitie is een open wedstrijd waaraan zowel geoefende wijnliefhebbers als professionals (sommeliers, wijndocenten, wijnhandelaren, mensen uit de horeca,…) kunnen deelnemen. De proef bestaat erin 10 Europese wijnen blind te proeven en deze zo precies mogelijk te identificeren naar druivenras, herkomst, oogstjaar en rijpingsmethode.

Prijzen

De inzet van de wedstrijd is reëel. De laureaat ontvangt: De titel van Best Belgian Taster of the Year, die hij/zij gedurende een jaar mag dragen, en een diploma. Een uitnodiging als jurylid voor een van de organisaties van de Concours Mondial de Bruxelles (met inbegrip van verplaatsingen, hotelverblijf en bezoeken aan wijngaarden), Een kist van 12 door de CMB bekroonde wijnen. Een prijs van de sponsor

De nummers twee en drie van de wedstrijd ontvangen respectievelijk een diploma van ‘Runner Up’ en ‘Bronze Award’ en ontvangen een kist van 6 en 3 bekroonde wijnen en een prijs van de sponsor.

BBT-Off

Behalve de hoofdwedstrijd bestaat de mogelijkheid om in te schrijven voor de voorafgaande oefensessie, de BBTOff. Men kan desgewenst natuurlijk enkel inschrijven voor de hoofdwedstrijd. De uitslag van de oefenwedstrijd zal onder geen beding meetellen voor de officiële wedstrijd. Deze sessie is enkel bedoeld om zich de techniek en het tempo van de wedstrijd eigen te maken. Hierbij zullen 7 Europese wijnen geproefd worden.

Inschrijving

Het aantal plaatsen is beperkt. Het tijdstip van ontvangst van uw inschrijving bepaalt of u kan deelnemen aan de wedstrijd. Deze data vindt u op het inschrijvingsformulier. U kan vooraf het reglement opvragen (mail naar bbto@vinopres.com met mededeling ‘reglement BBT-O’)

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor beide BBT-Off + BBT-Open, dus oefensessie én officiële wedstrijd bedraagt €75. Wie enkel aan de BBT-Open, dus aan de officiële wedstrijd wil deelnemen betaalt €50.

Voorziene data: BBT-Off Oefensessie: zaterdag 18 februari 2023, om 10u30. BBT-Open Wedstrijd: zondag 26 maart 2023, om 10u30