Best Oyster Master of Belgium

De eerste editie van de wedstrijd “Best Oyster Master of Belgium” vindt plaats op maandag 7 december 2020. Ze wordt georganiseerd op initiatief van Les Vins du Centre-Loire en in samenwerking met l’Académie Culinaire de France Delegatie België en Luxemburg en het Institut Emile Gryzon.

Op maandag 7 december 2020 zullen Belgische oesterstekers het tegen elkaar opnemen tijdens de eerste editie van deze Belgische wedstrijd voor oesterstekers, waar ze zullen strijden voor de titel van “Best Oyster Master of Belgium”. De kandidaten worden beoordeeld op hun snelheid van het openen van oesters en zeevruchten, hun beheersing van de technieken van het openen en klaarmaken, en op hun creativiteit in het dresseren van een plateau van zeevruchten. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Institut Emile Gryzon Brussel.

Les Vins du Centre-Loire (Sancerre, Pouilly Fumé & Pouilly-Sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux Du Giennois, Châteaumeillant, Côtes de la Charité, Coteaux de Tannay) wensen hommage te brengen aan het beroep van oestersteker en de traditionele combinatie van zeevruchten met de wijnen van Centre-Loire, enorm geliefd door de Belgische gastronomie.

Inschrijvingen sluiten op 15 november 2020. vinopres-agency.com