Ghost kitchen Casper opent vier zaken in 2020

Een restaurant zonder zitplaatsen, het bestaat én het werkt. In volle coronacrisis een succesvolle zaak uitbouwen is niet evident. Toch slagen CEO Matthias Laga en COO Amerigo Delli Bove erin om samen met hun Casper team vier zaken te openen in 2020. Casper omschrijft zichzelf als een ‘virtual food hall’. Virtueel omdat je online bestelt en betaalt, food hall omdat er letterlijk voor ieder wat wils is.

BELGISCHE PIONEER

Een Ghost Kitchen is een keuken waarin maaltijden bereid worden, bestemd voor afhaal en delivery. Casper, die zijn naam ontleent aan het gelijknamige vriendelijke spookje, is een Gentse start-up die zichzelf omschrijft als dé Belgische Ghost Kitchen Pionier. En het gaat hard! Casper opende een eerste zaak in Gent in april 2020. Enkele maanden later kwam er een vestiging bij in Antwerpen en nog voor het einde van dit jaar worden ook Brussel en Leuven aan het lijstje toegevoegd.

MULTI-BRAND BASKET

Onder het motto ‘Casper brings world cuisine to your doorstep’ worden verschillende keukens samengebracht onder één dak. Door dit ruime assortiment kan de klant bestellen zonder daarbij compromissen te moeten sluiten met zijn eetgezelschap. Geen overbodige luxe in deze vreemde tijden. Heb je zin in typische Vlaamse kost, een klassieke of iets minder klassieke lasagne of macaroni, Aziatische keuken of toch liever een lichte lunch in de vorm van een heerlijke salade, wrap of quiche met een tas soep? Casper heeft het allemaal. Bovendien is er ook een samenwerking met De Vegetarische slager onder de naam ‘Hacked’ . Er staan dus ook heerlijke veggie- en vegan-alternatieven op het menu.

Een volledig overzicht van de keukens: Pure: brengt Pascale Naessens haar creaties bij jou thuis – Gloria: lasagnes bereid met de befaamde Bavetsauzen – Bertha: Vlaamse keuken op grootmoeders wijze – Barney’s burgers: straight forward burgers, special bun – Full Monty: Mac & Cheese assortiment (ook veggie) om u tegen te zeggen – Tuktuk (NEW): ‘Delicious Asian dishes: Kung Pao Chicken, Sukiyaki Burger, …’ – Hacked (NEW): Klassiekers in een veggie- en vegan jasje: Vol au vegan, Stoofvleesch, Nugettekes, … – The Sweet Lab: Don’t even try to resist our Ultimate brownie or Choco Mousse – Netflix ’n Chill: Sit back and relax, we provide the snacks – The Creamery: Everyone’s all time guilty pleasure, ICE CREAM

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Casper’s kwaliteit wordt gegarandeerd door onze chefs, bijgestaaan door een head of culinary. Bovendien wordt elk gerecht zorgvuldig bereid volgens een verfijnd recept dat specifiek ontwikkeld is om ook na vervoer zonder kwaliteitsverlies thuis op tafel te verschijnen. De missie is duidelijk. “Met Casper bereiden we een ruim assortiment van kwalitatief hoogstaande maaltijden bestemd voor take-out en delivery in een duurzaam jasje”, aldus CEO Matthias Laga. Voor verpakkingen ligt de focus 100% op duurzame materialen en er is ook een zeer bewuste samenwerking met Too Good To Go, de gekende app om voedselverspilling tegen te gaan.

GHOSTING THE CITY

Een indrukwekkende houtkleurige toonbank, warme beats en een niet te missen boodschap op de muur. Wie Casper binnenstapt merkt het meteen: ‘there is a new kid in town’. Een fancy arcade speelkast voor de riders, planten, een vintage salon… het hoort er allemaal bij. “Zowel de riders als onze staff moeten hun job kunnen doen onder de beste omstandigheden. Een relaxte werkomgeving is dus een absolute must. Wie hier letterlijk een dark kitchen verwacht, komt bedrogen uit en daar zijn we best trots op”, aldus CEO Matthias Laga.

Samengevat: Casper volgt geen food trends, maar maakt er. Vegetariërs, flexitariërs, meat lovers,… iedereen wordt er op zijn wenken bediend. De tagline ‘Casper always delivers’ is niet voor niets trending op hun socials.

CASPER, your food friend next door : ★ Brings world cuisine to your doorstep – ★ Multibrand in one basket: ruim aanbod aan gerechten van comfort food en snacks tot gezonde gerechten en side dishes – ★ Keuze tussen take-out/afhaal of levering aan huis – ★ Lekkere, kwalitatieve koude en warme gerechten

Casper is een quality label die met de seizoenen meegaat en zich inzet om zoveel mogelijk local sourcing te doen. Het team van Casper wil de delivery wereld veranderen door verschillende kwaliteitsmerken samen te brengen onder 1 menu. De klant kan er niet gaan eten, het is enkel mogelijk om gerechten af te halen of ze via 1 van de 3 delivery platformen te bestellen: Deliveroo, Uber Eats of Takeaway.com. Verder kan Casper rekenen op de expertise van de chef Olivier Michils die de gerechten mee ontwikkelt, Zhong Xu (oprichter en CEO van Deliverect) en Peter Van Praet (oprichter en CEO van BAVET).

Meer informatie op www.eatcasper.com en @eat.casper