Beste garnaalkroket van Brussel

Tijdens het eat Brussels! Drink Bordeaux! Festival werd eveneens de tweede editie van de wedstrijd voor de beste garnaalkroket van Brussel gehouden. Dat gebeurde na een blinde degustatie door een jury van gastronomiejournalisten. De jury werd voorgezeten door Lionel Rigolet ** chef van het bekende Brusselse restaurant Comme chez Soi onder het peterschap van Pierre Wynants.

Winnaar van de editie 2019 werd Fernand Obb Delicatessen. Vorig jaar organiseerde visit.brussels de allereerste « Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket ». De grote winnaar van de eerste editie was Fernand Obb Delicatessen. The 1040 en Beaucoup Fish vervolledigden het podium.

Dit jaar vond de wedstrijd voor het eerst plaats tijdens het culinair festival eat! BRUSSELS

drink! BORDEAUX op zaterdag 7 september. 19 Brusselse etablissementen deden mee aan de tweede editie : The 1040, Aux Armes de Bruxelles, Beaucoup Fish, Les Brasseries Georges, Callens Café, Les Caves d’Alex, Chez François, Chez Gaspard, Chez Léon, Chez Ta Mère, Cospaia, Fernand Obb Delicatessen, Lola, Ma Jolie, Le Patio, Les Petits Bouchons, Racine Carrée, Le Rossini en Sanzaru.

Ze gingen allemaal de uitdaging aan om de prinses van de Belgische gastronomie te eren en hun talent in te zetten voor de perfecte garnaalkroket. Voor de beoordeling gebruikte de jury een quoteringstabel om de geproefde producten te rangschikken. De verdeling van de punten gebeurde volgens verschillende criteria zoals knapperigheid, smeuïgheid, smaak en kwaliteit van de garnalen.

Fernand Obb Delicatessen wist zijn succes van de eerste editie te bevestigen en mag andermaal een jaar lang de vermelding ‘beste garnaalkroket van Brussel’ gebruiken.