Big Green Egg kent forse groei in 2020

Wereldmarktleider in Kamado’s beantwoordt perfect aan de huidige behoeftes van Belgische consument naar meer kwaliteit; gezelligheid en vrijheid.

Een uniek luxe kookboek, tal van nieuwe accessoires en duurzamere houtskool: het Big Green Egg universum biedt een ruime waaier eindejaarsgeschenken voor wie kamado graag laat rijmen met kerstkado.

#BigGreenEggModusOperandi

Dat er in 2020 ook nog ruimte is voor goed nieuws, zullen de Belgische verdelers van Big Green Egg ongetwijfeld beamen: het merk kende de afgelopen maanden een ongekende omzetstijging. Nooit was de belangstelling voor het Amerikaanse merk van kamado’s van de allerbeste keramiekkwaliteit in onze contreien zo groot. Ondertussen ontpopt het groene reuze-ei zich steeds meer tot een symbool van kwaliteit en gezelligheid, maar ook van de ultieme vrijheid om 365 dagen per jaar in open lucht te kunnen koken.

De omzet van Big Green Egg in België groeide in 2020 voorlopig met liefst 74%, onder meer dankzij een naadloze complementariteit tussen fysieke winkels en webshops. “De expertise van onze verdelers gaf in deze onzekere tijden ongetwijfeld vaak de doorslag” verduidelijkt Karel. Klanten kozen in 2020 duidelijk voor “home lessure investeringen”, en een Big Green Egg als center punt van je terras is het buitenkooktoestel bij uitstek, betrouwbaar, eenvoudig, smaakvol en zowel voor de beginnende BBQ’er als de 3 sterren chefs! “een BBQ voor het leven.”

NIEUW : Prachtig receptenboek, fel begeerd kerstgeschenk

Een vergelijkbare vakkennis en know-how zijn alomtegenwoordig in Modus Operandi, het nieuwe Big Green Egg receptenboek. Deze unieke “Big Green Egg-bijbel” bevat een kleine 1000 pagina’s met 317 volledig uitgewerkte recepten geïllustreerde door prachtige foto’s. Completer wordt het niet. Vlees, wild, gevogelte, vis, schaal- & schelpdieren, groenten, fruit,desserts, patisserie, brood en deegwaren, alles komt aan bod. Werkelijk alles …

De echte EGG-fans kunnen nu al intekenen op dit collectors-item dat vanaf half november zal verschijnen. Zo kunnen ze zeker zijn dat ze hun exclusief eindejaarsgeschenk al te pakken hebben.

De prijs voor deze unieke uitgave van Big Green Egg bedraagt 195 €. Voor meer informatie: https://fanshop.biggreenegg.eu/modus-operandi-nl-limited. Momenteel enkel in het Nederlands verkrijgbaar.

Europese houtskool

Geen twijfel hierover: Big Green Egg blijft in 2020 en verder, meer dan nooit een van de vaandeldragers de Amerikaanse kwaliteitsindustrie. Alle Eggs worden vandaag nog steeds in Atlanta vervaardigd. De pionier van de kamado’s haalt sinds 1974 zijn beresterke reputatie uit zijn op NASA-technologie geïnspireerde toestellen.

Als het duurzamer kan, twijfelt Big Green Egg echter niet om ook de lokalere kaart trekken. Zo wordt de houtskool van Big Green voortaan vanuit Europa geleverd. Dit maakt hem een stuk prijsgunstiger. Met een Big Green Egg is er ook maar een fractie van de hoeveelheid houtskool nodig als wat er nodig is bij een klassieke bbq.

De Big Green Egg All-Natural houtskool is gemaakt van FSC-gecertificeerde hardhout van beuken en haagbeuken afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Deze zorgvuldig gekozen mix bevat talrijke troeven: – • “meer waarde” in elke zak: een efficiënte brandstofbron met lange brandtijden; – • een milde, aromatische smaak: top koks en grillers over de hele wereld zijn absolute fans; • twee formaten voor een immer perfecte ervaring: de zakken van 9 kg bevatten extra grote stukken voor langere brandtijden; de stukken houtskool in de 4,5 kg zak zijn minder groot en dus voor de kleinere EGG modellen.

Het eindejaar is nog niet echt in zicht, maar Big Green Egg brengt zijn aanhangers ongetwijfeld al in de stemming voor een openlucht kerstdiner. Ooit al aan gedacht ? Je kan een Big Green Egg kopen vanaf 599,00 euro.