De Duistere kant van ‘DON’

DON PAPA RUM BRENGT ‘SIGNATURE’ COCKTAILS UIT VOOR HET HALLOWEEN SEIZOEN

Don Papa Rum, de premium ‘single island’ rum gemaakt op het eiland Negros in de Filipijnen, heeft zijn Don Papa 10y Halloween-cocktails onthuld. Geïnspireerd door ‘Tropical Goth’, een verkenning van de duistere kant van de Don.

Gedistilleerd uit het beste suikerriet ter wereld, deze limited edition Don Papa 10y is gerijpt in Amerikaanse eiken vaten aan de voet van Mount Kanlaon. Don Papa 10y is donker amber van kleur en is diep, rijk en krachtig in de neus, met gedurfde smaken van gedroogd fruit en cacao die magie in één fles creëren.

RED DRAGON : 60ml Don Papa 10y – 22ml Red Dragon Fruit –  22ml Lime –  15ml Simple syrup

SAZERAC : 60ml Don Papa 10y – 15ml Chai tea syrup – 2 dashes Peychauds bitters – A Pinch of smoked sea salt

TIKI : 22ml Velvet Falernum – 30ml Pineapple juice – 15ml Lime juice – 15ml Blue Curacao

De cocktails roepen de mystieke sfeer op van de magische wereld van Sugarlandia (lokale naam voor Negros). De drie ‘signature’ Halloween-cocktails zijn: Red Dragon, gevuld met zure en exotische infusies van rood dragon fruit en limoen; Sazerac, een hypnotiserende twist van het originele drankje, geïnspireerd op het unieke karakter van het eiland Negros; en de Tiki, die bestaat uit de zoete en tropische combinatie van blue curacao, velvet falernum, ananassap en limoensap.

De cocktails zijn een eerbetoon aan de tropische duisternis van een maanverlichte nacht in Sugarlandia, maar ook aan de naamgenoot van Don Papa, Papa Isio, de intrigerende mysticus, die een belangrijke rol speelde in de 19e-eeuwse Filipijnse revolutie en wiens moed cruciaal was om het eiland te bevrijden van de Spaanse overheersing. Elke slok is een verkenning van dit tropisch universum.

Prijs: €65 voor 70 cl, te koop in de betere drankenhandel en cavisten. Alcoholpercentage: 43%. Verkocht en verdeeld in België & Luxemburg bij de betere drankenhandel en cavisten; exclusief door Premium Spirits : info@premium-spirits.be voor een lijst met leveranciers. Bestel Don Papa online rechtstreeks via: Drankenwereld – Huis Windels – Rumology – La Grange aux Vins – Le Comptoir des Vins.

Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend als Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.