Bio, betaalbaar, bulk, Belgisch!

The Barn verzamelt al je boodschappen onder één dak.

We winden er geen doekjes om. Bio is al enkele jaren aan een immense opmars bezig, maar nu – in coronatijden – kopen en koken we nog biologischer. Voeg daar het #kooplokaal aan toe. Meng het met betaalbare producten en een vleugje bulk. Voila, het recept van The Barn.

The Barn is een permanente, overdekte markt met 100% biologische producten, aangeboden in bulk en aan eerlijke prijzen. In totaal telt The Barn sinds de start in 2017 al vijf vestigingen. Vier daarvan in Brussel, waar in de zomer er nog een vijfde bijkomt in Ukkel, en één in Antwerpen. Op’t Zuid.

Een team van twaalf enthousiaste werknemers met een gedeelde passie voor duurzame voeding, beheert deze winkel en onderhoudt het contact met de lokale producenten. De werknemers gaan daar zelfs een tijdje werken om meer feeling te krijgen met de producenten die ze aanbieden in de winkel.

Op bezoek bij één van de producenten

Milagro is een gemengde biologische boerderij in Hemiksem, de groene long ten zuiden van Antwerpen. Op bijna veertig hectare ongerept gebied streven landbouwpartners Dirk ‘s Jongers en Erik Krosenbrink naar een dynamische en toekomstgerichte landbouwcultuur.

Veeteelt, gewassen, wintergroenten, conservering en verwerking van pompoenen en een kleine winkel die direct met de boerderij is verbonden, vormen de economische basis van het bedrijf. Milagro biedt ook dagactiviteiten en werkervaring aan voor allerlei soorten mensen, met of zonder arbeidsbeperking.

Exclusief aanbod in Antwerpen

De Antwerpse markt heeft een vergelijkbaar aanbod van voedingsmiddelen als zijn Brusselse neven maar met een extraatje. Je vindt er een exclusieve reeks duurzame huishoudelijke en cosmetische producten. Denk aan vaste en vloeibare zeep, shampoo en conditioner.

Daarnaast zijn ook schoonmaakproducten in bulk verkrijgbaar, zoals natriumbicarbonaat, natuurazijn, afwasmiddel, waspoeder of allesreiniger. Ideaal om aan de groeiende duurzame noden van de Antwerpenaren te voldoen.