Botaniets

TWEE MAAL GOUD – LONDON SPIRITS BUSINESS COMPETITION

Belgische gedistilleerde gin zonder alcohol valt opnieuw in de prijzen

Botaniets, de Belgische gedistilleerde gin met 0,0% alcohol en de zomerversie van Botaniets Gin 0,0% met Ginger-Yuzu vallen opnieuw in de prijzen. Zowel de originele Botaniets als de Ginger-Yuzu versie wonnen goud tijdens de London Spirits Business Competition in de categorie Global Low & No Masters 2023.

Geïnspireerd door een origineel recept uit 1887 gebaseerd op het werk van botanicus Georges Niets, is Botaniets Original een Belgische 100% gedistilleerde premium gin gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit, van 100% natuurlijke en biologische oorsprong. De Gember-Yuzu versie werd gedistilleerd met Japanse yuzu-schil, verse gember en kardemom.

Het Belgische Niets.co werd net voor de Covid19-crisis opgericht door Alexandre Hauben, de achter-achterkleinzoon van Georges Niets. Als grote sportfanaat, bleef Hauben op zijn honger zitten op het vlak van alcoholloze dranken. Tijdens het doorbladeren van het onderzoeksarchief van zijn over-overgrootvader kreeg hij het idee om een alcoholloze gin te creëren. Botaniets onderscheidt zich omdat het effectief wordt gedistileerd. Het is de enige gin met 0,0% alcohol die uitgaat van zijn eigen alcoholische basis, geproduceerd door middel van een 7 dagen lang drievoudig destillatieproces, niet simpelweg door te mengen of te infuseren.

Beide alcoholloze gins blijven trouw aan de klassieke oorsprong van jeneverbes en gin, daarenboven zijn ze allebei 100% natuurlijk en bevatten ze weinig suiker en calorieën – slechts 5 Kcal per serving.

Botaniets won al meerdere prijzen in tasting wedstrijden: het werd bekroond met de Superior Taste Award, gecertificeerd door de jury van ‘s werelds beste Chefs & Sommeliers van het International Taste Institute; en het won een gouden medaille in de European Spirits Challenge 2022, Europa’s belangrijkste wedstrijd voor spirits, beoordeeld door spirit buyers. Botaniets Yuzu-Ginger ontving ook de Innovation & Excellence Award 2022, een Silver Medal bij World Drinks Awards en tijdens de New York International Wines & Spirits Competition werden er 92 punten aan de 0,0% spirit uitgereikt.

Het Brusselse bedrijf haalde in september nog  1,25 miljoen euro op om zijn expansie en de lancering van nieuwe producten te financieren. Botaniets Original en de Botaniets Ginger-Yuzu zijn te koop bij speciaalzaken zoals wijnhandelaren, restauranthouders, de winkels van de Délitraiteur-keten alsook online op Niets.co. Aanbevolen verkoopprijs voor een fles Botaniets Original of Botaniets Ginger-Yuzu is 32,95€ voor 50cl.