Brasserie Adèle, ontluikende culinaire weelde in Beauvechain

‘n Brasserie op het platteland, in de schaduw van het Meerdaalwoud, Frans-Belgische keuken met een exotisch vleugje Azië, kortom  Adèle, een exploitatie waarvan je niet anders kunt dan ervan houden. Hoewel slechts geopend in oktober 2021 … Op dezelfde locatie bouwde Gregory Van Roelenbosch indertijd zijn conceptuele gastronomie uit onder de noemer Flamme Blanche.

Bij het betreden sta je erg symbolisch direct aan de bar of word je geconfronteerd met Eddy Paquay, uitbater en chef, dit voor zover hij niet in zijn heiligdom staat, de keuken. Anders neemt gastvrouw Sandra deze rol en het welkom op zich. Eddy is een restaurantprofessional, die heeft gewerkt in restaurants als Les Armes de Bruxeles en La Maison du Boeuf. Hij was ook actief in de keukens en restaurants van oceaanstomers, maar speelde ook een rol in Restaurant Nouvelle vooraleer hij aan de slag ging op de greens van de golfbanen van Bercuit en Edingen.

Eddy Paquay is een van die mannen die niet kunnen stilstaan, zijn hoofd krioelt van duizend en één ideeën, die vaker wel dan niet in praktijk worden gebracht. Vandaag staat hij aan het hoofd van de Brasserie d’Adèle in Beauvechain. Een prachtige locatie, aan de Leuvense steenweg, tussen Hamme Mille en Haasrode, platteland aan de ene kant, dicht bij een bedrijventerrein aan de andere kant. Een favoriete locatie voor deze eeuwige reiziger

Een rijke keuken met een Frans-Belgische ziel

Het bord herleeft!  Een opfrisbeurt maakt het gebouw weer levendig, net als de frisse inrichting, zelfs in de privatiseerbare vertrekken en het mooie beschermde terras aan de achterzijde, vallen onmiddellijk in de smaak . Vanaf het begin voel je de energie die de uitbater je wil inboezemen. Een leuk gevoel, van woensdag tot zondag wordt er non-stop gekookt, van 11.00 tot 22.00 uur. Een gezellige plattelandsbrasserie die op zondag, de dag des Heren, ook een brunch serveert.

Het publiek is erg divers en verschillend. Of het is gewoonweg gemuteerd, zoals de fietsers die recent de locatie ontdekten door in de vroege namiddag een koffie te komen drinken en een paar uur later terugkeerden met hun familie om er te komen eten. Net als andere nieuwe klanten, ontdekken ze een rijke, gezellige keuken met een Frans-Belgische ziel, die graag ook exotische accentjes aanbiedt met aangename verrassende Aziatische smaken.

Saus die kan!

Onder de specialiteiten zijn er voorgerechten, kroketten en gefrituurde peterselie, vitello tomaat, tonijnsaus en kappertjes, en niet te vergeten de unieke tartiflette met reblochon. Bij Adèle doe je jezelf niet alleen een plezier maar het is een perfecte locatie om lekker te eten. Toppers en aanraders bij de gerechten zijn Amerikaanse tartaar van rundvlees à la minute, frietjes, salade, kabeljauw, met de hand gepelde garnalen, aardappelpuree, tonijn spritz, kroketten. Een scheutje aperol, wat proseco, een scheutje fruitsap of .. een reis naar Azië! Een reis beslist boordevol suggesties en seizoengebonden items zoals de sint-jacobsnoten subtiel omgord voor witloof en een romige, smeuïge saus. De chef is erg gul maar evenzeer een uitstekende saucier. Bij het dessert krijg je mogelijk een traan in de ogen, de uitmuntende  crème brulée doet je terugdenken aan je kindertijd. Handgemaakt, schattig, in hypnose beleef je opnieuw de pret om deze langzaam tergend uit  te lepelen. Een identiek gevoel beleef je bij de warme moelleux au chocolat!

De klantenkring groeit zienderogen. ‘s Avonds wordt het stilaan drukker. Vooral rond lunchtijd is het een leuke plek om te kijken hoe de mensen leven, te relaxen met een glas Chardonnay of ander lekkers en sereen de tijd in te ademen op het gezellige terras dat spoedig heropend.

Wij genoten bij onze proeverij van een ragfijne krokante brooddeeg met hummus die ons aan La Flamme Blanche deed terugdenken. Geserveerd met een Zuid-Afrikaanse Pinotage 2018 Altijdgedacht. Een wijn die in 2017 tot stand kwam door de samenwerking van de familie Parker en de familie Van der Merwe, twee belangrijke wijnproducenten in de Kaapregio.

De sint-jacobsvruchten van onze disgenoot genoten volop van het ‘snack’-karakter met partjes witloof en de mooi romige saus. Wij kozen voor een licht gebakken ganzenlever met verse vijgen, heerlijk vers en succulent. Het hoofdgerecht werd een creatie van verse skrei met mooi en krokant groentegarnituur, heerlijk knapperig en erg lekker. Onze mi-cut zalm op Japanese wijze werd een absolute voltreffer, mooie pittige toetsen, groene asperges en rode krokantjes vormden een welig decor met delicate toetsen samen met de krokante Vlaamse frietjes. Een leuke combinatie boordevol smaak die de smaakpapillen wist te bekoren. Afronden doe je met een dessert hoewel onze voorkeur uitging naar een koffie gourmand, evenzeer een meer dan volwaardig dessert;

Brasserie Adèle – Chaussée de Louvain 54 – 1320 Beauvechain – tel 010/223822 – www.adelebrasserie.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you: nieuwkomer sinds oktober 2021 – 3 minutes – moderne, sfeervolle inrichting – leuke decoratieve bereidingen boordevol smaak met subtiele exotische toetsen – mooi terras en eigen parking- locatie in de schaduw van het Meerdaalwoud.