Brasserie de la Molignée – Anhée

Deze brasserie maakt deel uit van het hotel –en eventscomplex Les Jardins de la Molignée en ligt samen met de pizzeria en de oude molen, waarin ook enkele kamers werden ondergebracht, aan de overzijde van de baan. Deze brasserie vormt een leuke halte tussen een bezoek aan de abdij van Maredsous en Dinant, de stad van Adolphe Sax al kun je ze ook vanzelfsprekend op een ontdekkingsroute in de provincie Namen inschrijven, de Maas, de dominante stroom ligt amper een boogscheut verwijderd.

Een leuke gezellige tuin met enkele waterperken, waterplanten en bruggetjes moeten ook hier de binding met het riviertje aan Les Jardins symboliseren. Bovendien beschikt het over een ruim terras waarop men bij zonnige dagen pas na lang zoeken enige ruimte vindt. Het interieur van de brasserie dat uit meerdere zaaltjes bestaat, is luchtig, ruim en modern. Traditionele tafels wisselen af met hoge cocktailtafels die alleszins met bijzonder makkelijk zittende barstoelen werden uitgerust.

Op de kaart geen complexe of hoogdravende bereidingen maar een typische smaakvolle brasseriekeuken waarop de gasten een aantal koude en warme voorgerechten en schotels terugvinden samen met een behoorlijk aanbod Italiaanse specialiteiten. De uitgesproken huisspecialiteit is ‘les tartines du meunier ofte boterhammen van de molenaar’, bereidingen met gerookte zalm, americain en hesp die een uitgebreid garnituur van vers fruit meekrijgen. Knapperig, smaakvol en meer dan voldoende portie. Op de kaart ook een 10-tal creatieve salades die ook op zich geserveerd met brood een volwaardige maaltijd vormen. Bovendien serveert de chef regelmatig enkele suggesties die deels gebonden zijn aan seizoenproducten, deels aan regionale specialiteiten, deze suggesties wisselen trouwens regelmatig.

Bij ons bezoek op een zonovergoten herfstmiddag zat het terras overvol, ook binnen bleek weinig ruimte voorhanden, de brasserie kan binnen gelijktijdig een 80*tal gasten ontvangen. Na enig zoeken vonden we een vrije ruimte voor 4 personen aan de cocktailtafels nadat we zelf een helpende ontruimingshand hadden toegestoken gelet op de enorme drukte.

Uiteindelijk kozen we voor een Ardense forel, een gegrilde pavé de boeuf en vol au vent. Alle gerechten werden geserveerd met een mooi, knapperig en fris garnituur van salade en een grote kom goudgele lekker krokante frietjes. De forel was niet iets te kort gebakken, al beaamde onze disgenoot dat hij heerlijk smaakte en erg vers bleek. De vol au vent werd een meer dan behoorlijke portie, leuke kipslierten en goed gebakken boschampignons met een delicate citroentoesten zorgden eveneens voor een leuk gerecht. Geen gastronomisch gedoe maar een degelijke en deugdelijke bistrobereiding die tevredenheid losweekte. Ook voor onze pavé, enkel lovende bistrowoorden. Heerlijk gegrild met mooi korstje en leuk rosé binnenin, smaakvol en mooi mals. Kortom een bereiding die de bistronomie en de brasseriekeuken naar een hoger niveau tilt. Als gezel voor onze maaltijd selecteerden we enkele lokale biertjes die voor een perfecte pairing zorgden.

Brasserie de la Molignée – Rue de la Molignée 10 – 5537 Anhée – tel 082- 22 28 86

Open 7/7, tijdens weekdagen van 10.30 tot 22 uur, tijdens het weekeinde van 10.30 tot 23 uur.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

modern en sfeervol interieur

mooie smaakvolle brasseriegerechten

behoorlijk grote porties