Caspian Tradition & La Maison du Caviaar

EXPERTISE IN DIENST VAN DE SMAAK!

 

In de voorbije jaren bouwde Caspian Tradition een stevige reputatie op in de prestigieuze wereld van de kaviaar. Dit bedrijf is even dynamisch als efficiënt en bekleedt een belangrijke plaats in de Belgische gastronomie, maar ook op de uiterst competitieve wereldmarkt. Een echte uitdaging!

Caspian Tradition werd in 1995 opgericht door Ahmad en Arya Razavi. Dankzij hun Iraanse expertise en het vertrouwen van internationale klanten groeide Caspian Tradition uit tot een toonaangevend bedrijf. In 2009 ging het een partnership aan met JIK GmbH in Düsseldorf en in 2011 namen ze La Maison du Caviar in Brussel over. Dit succes is te danken aan de constante aanwezigheid van dit koppel, zowel bij hun teams als producenten. De afgelopen jaren heeft de kaviaarmarkt serieuze veranderingen ondergaan en is de traditionele wilde kaviaar voortaan verboden. Vissen op steur in de Kaspische Zee is illegaal, net zoals de export ervan. Toch respecteren sommige landen deze restricties niet! Gelukkig heeft Caspian Tradition deze koerswijziging goed doorstaan door gekweekte kaviaar van alle origines te ontdekken en helpen ze mee de verschillende soorten te beschermen.

Vanuit het verpakkingslaboratorium in Waterloo, dat voldoet aan de meest strenge internationale normen, importeert, verpakt en distribueert het bedrijf dit uniek product wereldwijd.

Caspian Tradition nam in 2011 La Maison du Caviar over en maakte er « La Maison du Caviar by Caspian Tradition » van. Deze zaak vinden we overigens terug op de Brusselse vroegmarkt Mabru. Intussen breidde het koppel Razavi hun aanbod uit waarin het voormalige La Maison du Caviar destijds uitblonk: het aanbieden van foie gras en gerookte zalm van topkwaliteit. Terwijl kaviaar centraal blijft staan is Caspian Tradition via hun distributiecentrum « La Maison du Caviar by Caspian Tradition » een heuse etalage geworden voor de meest uitzonderlijke delicatessen met een ruime keuze aan zeldzame en kostbare producten.

Steurkaviaar van Caspian Tradition

Na een nauwkeurige selectie en verwerking door de experts van dit bedrijf in het land van herkomst, wordt de kaviaar getest en verpakt door de experten van het labo in Waterloo, waardoor er een optimale en ongeëvenaarde kwaliteit gegarandeerd wordt.

Belangrijke waarden voor dit bedrijf zijn bescherming van het milieu en duurzame ontwikkeling, wat garant staat voor perfect kwalitatieve en zuivere producten. Arya en Ahmad Razavi halen hun producten uit de meeste landen waar steur wordt gekweekt. Caspian Tradition biedt een compleet assortiment aan van de beste producenten wereldwijd.

Traditie en moderne technologie

Het laboratorium van 1000 m², uniek in België en volledig gemoderniseerd in 2012, is het neusje van de zalm op gebied van hygiëne en prestaties. De vele koelkasten met dubbele deuren, werkplaatsen en koelruimtes op temperaturen van minder dan 3 °C voldoen aan de strengste Europese regels, waardoor deze zaak gecertificeerd is op het vlak van zelfcontrole, richtlijn 32 en 39 van het ministerie van Volksgezondheid. Het labo in Waterloo is het beste voorbeeld op het gebied van verpakking en is uitgerust met alle toestellen die nodig zijn voor een volledige traceerbaarheid van de producten, een van de prioriteiten van Caspian Tradition. Dankzij een strikt behandelingssysteem, waarbij elke stap wordt vastgelegd in een referentiehandboek dat gekoppeld is aan een zeer krachtige IT-tool, heeft elk lot zijn eigen specifieke code. Kaviaar is een zeer delicaat product dat geen enkele onderbreking in de koudeketen verdraagt. Van zodra het blik geopend is, moet de kaviaar zo snel mogelijk geconsumeerd worden. Een geurtest is het meest zekere: plet enkele kaviaarbolletjes op de rug van je hand en ruik aan je duim. Goed verwerkte kaviaar is reukloos!

Kaviaar juist serveren

Vermijd metalen lepels of andere metalen objecten, vooral zilver! Van zodra kaviaar in contact komt met metaal, en zeker zilver, ontstaat er oxidatie. Kies voor lepels in hoorn of nog beter, in parelmoer. Deze zorgen voor een optimale smaakbeleving. Ongeacht de bewaarvoorschriften moet kaviaar altijd koel geserveerd worden, door het doosje bijvoorbeeld op gemalen ijs te plaatsen. Wanneer je kaviaar in een warme bereiding wil serveren, denk eraan om het te ‘isoleren’. Voor een ‘pomme de terre moscovite’, bedek de aardappel met een toefje licht opgeklopte room en leg daar de kaviaar op, waardoor de verse kaviaar van de hete aardappel wordt gescheiden. Het is vooral het contrast in temperatuur dat dit gerecht zo fantastisch maakt! Traditioneel wordt kaviaar met vodka geserveerd, maar waarom zou je niet voor een champagne brut zéro gaan, een nietgedoseerde en dus zeer droge champagne die uitstekend samengaat met kaviaar of voor een kwaliteitsvolle witte wijn?

Al deze uitzonderlijke producten zouden niets zijn zonder de knowhow, topkwaliteit en enorme zorg die Caspian Tradition eraan besteedt. Een bedrijf dat constant innoveert en vooruitgaat, tot grote tevredenheid van al hun klanten wereldwijd! Niets wordt aan het toeval overgelaten… en dat is de beste garantie.