Champagne Chassenay d’Arce: oenotoerisme

een belangrijke speler aan de Côte des Bar

 

Wijntoertisch aanbod 2024: Een reis naar de Côte des Bar. Chassenay d’Arce innoveert en biedt je de kans om champagne op een andere manier te (her)ontdekken. Updates op de facebookpagina @champagnechassenay.

Het huis biedt een programma van rondleidingen en gastronomische pauzes, te voet of in een gyro-pod! Bovendien worden elke maand evenementen georganiseerd zoals openluchttheater, wellnesswandelingen, doe-het-zelfworkshops en afterworkshops om de champagnes beter te leren kennen. Tal van mogelijkheden om de waarden die aan de basis liggen van de productie en de inzet voor het milieu aan te tonen.

Klanten, lokale inwoners of toeristen zijn welkom  Prikkel het verlangen om een authentiek Maison de Vignerons te ontdekken in het hart van een van de vijf belangrijkste champagnestreken. Champagne Chassenay d’Arce heeft zelfs een aanbod voor bedrijven in petto. Sinds september 2023 kan men seminaries, bedrijfsvergaderingen of opleidingen organiseren in het Maison de Vignerons: er zijn drie vergaderzalen beschikbaar. Lunch ter plaatse in de Saint Vincent-kelder met koud buffet, ontbijtmogelijkheid en deelname aan activiteiten.

Het oenotouristisch aanbod is tweevoudig, La Réceptif en de Fabrieken.

La Réceptif biedt Picknick: een gourmandische pauze in het hart van de wijngaarden, genieten van het landschap, gerechten en champagne, duur 2 uur, van 4 tot 15 personen, 42€/persoon. Lokale lunch: met familie of vrienden, een driegangenmenu in de gewelfde kelders, in harmonie met drie van onze cuvées, duur 3u, minimum 2 deelnemers, 69€/persoon . Gastronomisch menu: Dompel jezelf onder in onze Saint Vincent kelder en deel een smakelijk viergangendiner in combinatie met onze vintage champagnes. Duur 3 uur, minimaal 2 deelnemers, 81€/persoon

Ook de suggestie ‘De Fabrieken’ omvat 3 keuzemogelijkheden: De souvenirfabriek: verken en ontdek in gezelschap van een wijnmaker, de kelders alvorens 3 champagnes te proeven, 4 tot 15 personen, duur 2 u om 10u of 14u, 10€/persoon. De zintuigenfabriek: duik in de geheimen van onze kelders met een vigneron van het huis en prikkel uw smaakpapillen met een combinatie van 3 lokale hapjes en het  assortiment Les Caratères, van 4 tot 15 personen, duur 2 u om 10 of 14 u, 20€/persoon. De sensatiefabriek: ontdek onze wijngaard aan boord van een gyropod! Neem een sprankelende pauze en sluit af met een proeverij in het Maison duur 1 u, minimum 6 personen, 50€/persoon, kinderen 35€.

Een boetiek ontworpen om de champagnes van het Huis te (her)ontdekken

Het assortiment champagnes van Chassenay d’Arce is te koop in de boetiek: geopend van januari tot maart: van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17.30 uur, en van april tot december van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur.

Het begint allemaal met een leuke rondleiding door de 19e-eeuwse kelders en de ruimte ‘Geheimen van de wijnbouwers’: een educatief parcours dat het werk van de Champagnewijnbouwer uitlegt, van de wijnstok tot de fles. In deze ruimte ontdekt de bezoeker alle meng- en vinificatietechnieken die eigen zijn aan de wereld van de champagne. Deze gesprekken worden afgesloten met een degustatie.

Chassenay d’Arce, Maison de Vignerons opgericht in 1956, verenigt 130 wijnbouwfamilies die 315 hectare wijngaarden bewerken, verspreid over 14 dorpen. De wijnen worden verkocht in de traditionele wijnhandel in Frankrijk en uitgevoerd naar een dertigtal landen.  Vandaag de dag is 7,7 hectare wijngaarden gecertificeerd biologisch, 71% van de wijngaarden is gecertificeerd Vignerons Engagés en 48% HVE-Haute Valeur Environnementale en VDC Viticulture Durable en Champagne, de twee milieucertificeringsnormen, cijfer dat dit jaar nog zal stijgen. Vanaf eind 2023 werden nieuwe initiatieven op het gebied van ecodesign toegepast: – Kortere doppen om de fles visueel aantrekkelijker te maken.  – Alle flessen worden gedistribueerd in 100% gerecycled kraftkarton, gemerkt met een kleur op basis van inkt op water en bestaande uit één tussenschot om de hoeveelheid afval te verminderen.  Chassenay d’Arce kondigt aan dat het zijn champagneflessen niet langer in dozen zal verkopen, met uitzondering van de cuvées Confidentielles, verkocht in dozen gemaakt van 100% recycleerbaar en herbruikbaar enkelvoudig materiaal om de uitmuntendheid van deze cuvées te onderstrepen.

CHAMPAGNE CHASSENAY D’ARCE – www.chassenay.com