illy duurzame kwaliteitskoffiecultuur

illy brengt duurzame kwaliteitskoffiecultuur naar de wereld van de topgastronomie

 

The World’s 50 Best Restaurants 2024

illycaffè, een toonaangevend bedrijf in duurzame koffie van hoge kwaliteit, bevestigt haar partnerschap met The World’s 50 Best Restaurants, de ranglijst van de 50 beste restaurants ter wereld die een van de meest langverwachte gastronomische evenementen is voor insiders en liefhebbers uit de sector, ook in 2024.

De onmiskenbare illy 100% Arabica melange was de hoofdrolspeler als exclusieve koffiepartner van alle officiële 50 Best evenementen, die plaatsvonden van 3 tot 5 juni in Las Vegas, zoals de #50BestTalks – die voor deze editie het concept van “culinair goud” in zijn verschillende vormen verkende met de suggestieve titel “Treasure Hunt!”. – het Chefs’ Feast en het meest verwachte evenement: de prijsuitreiking, die dit jaar plaatsvond in de pittoreske omgeving van het Wynn Las Vegas.

Twee illy Chef Ambassadors herbevestigden hun plaats in het klassement: op de 19e plaats Niko Romito, die met zijn Reale Restaurant in Castel di Sangro opnieuw zijn culinaire meesterschap en toewijding aan uitmuntendheid demonstreerde, en op de 50e plaats met zijn gelijknamige restaurant in Senigallia Mauro Uliassi, bekend om zijn creativiteit en zijn vermogen om ingrediënten van hoge kwaliteit om te zetten in verrassende gerechten.

“We zijn verheugd dat we onze steun aan The World’s 50 Best Restaurants hebben herbevestigd, het evenement dat wereldwijde uitmuntendheid bevordert in de wereld van de haute cuisine, waarin koffie en de koffiecultuur een fundamentele rol spelen”, zegt Cristina Scocchia, CEO van illycaffè. “We zijn hier ook om onze Chef Ambassadors die deel uitmaken van deze prestigieuze ranglijst te steunen en te vieren en om samen met hen verder te gaan op een nog deugdzamer pad, onder de vlag van innovatie en kwaliteit.”

De lijst van 50 Beste Restaurants is het resultaat van stemmen van de World’s 50 Best Restaurants Academy, een invloedrijke en uitgebreide groep van 1.080 internationale experts uit de restaurantindustrie van over de hele wereld. De jury voor elke regio bestaat uit journalisten en voedselcritici, chef-koks, restauranthouders en liefhebbers van lekker eten, die elk 10 stemmen hebben. De ranglijst is dus een gezaghebbende gids voor de huidige gastronomische trends en de beste bestemmingen ter wereld voor niet te missen gastronomische ervaringen.

Als officiële partner van het evenement bood illy alle gasten tijdens de 3-daagse evenementen illy Cold Brew aan, een verfrissende koffie-ervaring die wordt verkregen door het koud zetten van de beste illy 100% Arabica koffie. illy Cold Brew behoudt alle smaken van de illy melange en verbetert de smaak zonder toevoeging van suikers, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Een origineel, lekker en calorievrij alternatief, ook ideaal als basis voor originele cocktails.

Een exclusieve brunch in de Tower Suite van het Wynn Hotel, gewijd aan de ontdekking van illy’s unieke 100% Arabica melange, die wordt gemaakt door slechts 1% van de beste duurzaam geteelde Arabica koffiebonen te selecteren, was ook de gelegenheid om Jessica Rosval’s toetreding tot het illy Chef Ambassador project aan te kondigen, het initiatief gewijd aan liefhebbers van koffie en haute cuisine waarvoor de Canadese chef-kok vanaf juni 2024 een internationale ambassadeur zal worden. Het evenement werd bijgewoond door vele gasten, van internationale media en chef-koks als Niko Romito met een Michelin-ster en Phillip Frankland Lee, tot food influencers als Nicole Modic en Chiara Maci, die deelnamen aan de koffieproeverij onder leiding van illy Master Barista, Giorgio Milos.