Côte des Bar – Champagne Etienne Christian – Domaine de l’Espérance

Uit een streek, uit een roeping, uit een passie. Etienne Christian beweert dat zijn wijnstokken verankerd in een vallei in het zuiden van de Champagnestreek, parels huilen van geluk Zijn champagnes met aangeknoopte koorden van zeer fijne bubbels begeleiden de fijnproevers naar ultiem levensgenot. Zijn geheim: ” Champagne is de wijn van de hoop!”

Christian Etienne Champagnes worden gemaakt met een unieke know-how. Christian Etienne houdt ervan subtiele tonen te ontdekken door druivensoorten te combineren om de beste mengsels die er  te vinden zijn.

Christian en Anne Etienne hebben hun Domaine de l’Espérance opgericht in 1978 niet ver van Bar-sur-Aube. Zij beheren 10 hectare wijngaarden en beschikken over een uitgebreide moderne uitrusting. Christian is opgeleid in Beaune en waardeert de rijping in eiken vaten. De champagnes van het huis werden gewaardeerd in verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland.

DE CUVÉE-TRADITIE

De karakteristieke cuvée van het huis van Christian Etienne. De ‘Tradition’ is een zeer expressieve champagne waarin de fruitigheid van de Pinot Noir-druiven overheerst.

DE WIJNOOGST 2008 & 2012

Deze wijnjaren zijn niet alleen een voltreffer van het jaar, maar weerspiegelen ook perfect het karakter dat de wijnmaker aan zijn producten wil meegeven. Deze extra brut, met zeer weinig dosering, onthult een prachtige mineraliteit.

DE PRESTIGE CUVÉE

Een evenwicht tussen Pinot Noir en Chardonnay druiven van de oogsten 2012 en 2013, gedeeltelijk gerijpt in eiken vaten in de kelders gedurende meer dan 4 jaar.

DE ROSÉ CUVÉE

Deze gemengde rosé is een ambassadeur van de pinot noir van de dageraad met een breed aromatisch palet. In eerste instantie discreet, opent de neus zich met licht vineuze tonen van gekonfijt rood fruit, bramen met frisse alcohol in de aanzet.

LA CUVÉE LOUANGE

Een ruime, brede en warme smaak met een aantrekkelijke complexiteit.  Een nieuwe cuvée om te ontdekken. Gewoonweg een lofzang op champagne…

www.champagnechristianetienne.com