Recept: chocolade paasnest

Zoek je nog een smakelijk dessert om jouw Paasfeest met een knal te eindigen? Campina inspireert met een majestueus dessert met verschillende texturen.

Verwen jouw gasten met dit chocolade “Paasnest” gemaakt van chocoladebiscuit, ganache en slagroom. Lekker smullen maar!

Ingrediënten voor 1 taart (diameter 18 cm, goed voor 8 personen):

Voor de chocoladebiscuit: 130 g bloem + een beetje extra voor de vorm – 35 g cacaopoeder – 20 g maizena – 6 eieren – 160 g suiker. Een beetje boter voor de vorm

Voor de chocoladeganache: 85 g donkere chocolade – 250 ml Campina-room 33%

Voor de slagroom: 250 ml Campina-room 33% – 2 el poedersuiker – ½ vanillestok

Voor de afwerking: Getemperde chocolade, in stukken – Chocolade eitjes (hoe meer, hoe beter) – Fijngehakte pistachenootjes – Cacaopoeder

Chocoladebiscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. – 2. Zeef de bloem samen met het cacaopoeder en de maizena. – 3. Beboter en bebloem een springvorm met een diameter van 18 cm. – 4. Breek de eieren in een slakom, voeg de suiker toe en klopt lichtjes met een klopper. Zet de slakom op een kookpot met een bodempje water en klop de mengeling gedurende 2 à 3 min. Blijf van het vuur kloppen gedurende 10 à 15 min tot je een luchtige en bleke massa krijgt. Gebruik hiervoor een staande mixer. – 5. Voeg nu voorzichtig de gezeefde mengeling toe en spatel alles om. Zorg ervoor dat je de lucht niet uit het deeg klopt, maar spatel zachtjes. Giet het beslag in de springvorm en bak het in de oven gedurende 10 min. Zet de temperatuur van de oven op 180° en bak nog verder gedurende 25 à 30 min. Controleer of de biscuit gaar is door er met een mes in te prikken. Wanneer het mes er schoon uitkomt, is hij gaar. – 6. Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Chocoladeganache:

  1. Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. – 2. Kook de helft van de room en giet deze in 3 keer over de gesmolten chocolade, terwijl je stevig roert met een spatel tot een emulsie.- 3. Voeg de andere helft van de koude vloeibare room toe aan de ganache en roer stevig. – 4. Dek de ganache af met plasticfolie en zet minimaal 5 uur in de koelkast, indien mogelijk een nacht. – 5. Klop de ganache na volledige afkoeling in een keukenmachine tot pieken. – 6. Schep in een spuitzak.

Slagroom:

  1. Klop de room met de suiker en het merg van de vanillestok stijf. – 2. Schep in een spuitzak.

Afwerking:

  1. Snij de afgekoelde biscuit in 3 gelijke lagen. Je gebruikt slechts 2 lagen. De andere laag kan je in de diepvries bewaren voor later. – 2. Schik 1 laag biscuit in een bakring van 18 cm diameter. – 3. Spuit hier de slagroom op. – 4. Leg de tweede laag biscuit erop en druk voorzichtig aan. – 5. Spuit hier de chocoladeganache op. – 6. Schik nu stukken getemperde chocolade rondom tegen de rand. – 7. Werk af met chocolade eitjes, fijngehakte pistachenootjes en cacaopoeder.

De Belgische Campina-room zorgt voor een lekkere smeuïge textuur.  Deze room is gemaakt van Belgische weidemelk, dat is melk van koeien die minstens 120 dagen van de lente tot de herfst in de weide grazen.

Myriam Minne ook bekend als Hap_en_Tap is een doorwinterd culinair talent en foodinfluencer. Ze is al drie jaar lang Campina-ambassadrice en tovert met desserts in haar keuken. Voor Pasen creëerde ze deze delicieuze taart die je gegarandeerd een moment de gloire bezorgt tijdens het Paasfeest.