Culibel: ‘De beste terrine van België’

Hoogtepunt van de feestelijke avond van Culibel die voor het eerst na de covid-pandemie kon worden georganiseerd, werd na een gezellige receptie, de bekendmaking van de eerste editie van de Culibelwedstrijd ‘De beste terrine van België”.

Gastvrouw van de avond, Sabine Goethals,  tv-persoonlijkheid en bekend van haar podcast Satellite Gourmet over de boeiende wereld van horeca en gastronomie, praatte de ceremonie vakkundig aan elkaar (met o.a. een aantal korte interviews met een trotse wedstrijd voorzitter Guido Neirynck, ambassadeur Rene Decorte (Kon. Orde van de Paardevisser)  Het niveau van de terrines was erg hoog: over de puntenverdeling was de jury unaniem. De punten lagen dan ook dicht bij elkaar. De chefs moesten aan de slag met volgende producten Belgisch witloof, grijze Noordzeegarnalen en Mechelse koekoek en een paring met een Belgische brouwerij naar keuze verwerkt in het gerecht.

De winnaar van deze eerste editie werd Frederic De Mets , Restaurant Hemelhof – Kortrijk (West – Vlaanderen). Op het podium eveneens Kevin Poppe, restaurant L.E.F. – Destelbergen (Oost-Vlaanderen) 2de plaats en Fabian Bail- Julian Deleersnyder, restaurant-feestzalen Paul de Pierre – Maarkedal (oost-Vlaanderen), 3de plaats. De jury had bovendien lovende woorden voor Mathieu Tijtgat, restaurant Ten Voute – Loppem (West Vlaanderen) een jong talent dat tot laureaat van deze wedstrijd werd gekroond.

Nadien zorgde het zaal- en keukenteam o.l.v. Chef Tim en gastvrouw Eline van Salons Saint Germain zorgden voor een exclusief buffet van verfijnde voorgerechten, aan tafel het smaakvolle hoofdgerecht met passende wijnen (Rabotvins) & waters (Bru) tot en met het verrassende dessertenbuffet met de koffie (Lavazza).

Mooie woorden, recht uit het hart, waren er van voorzitter Mario Afschrift & afgevaardigde beheerder Geert Debrandere : over de visie van Culibel met een blik op de toekomst. De “Culibel” groep groeit en de sterke punten zijn : de collegialiteit en het respect voor elkaar. Culibel wint dan ook dagelijks aan naambekendheid ! Om het met een mooie slogan te zeggen : onze leden & ambassadeurs staan garant voor mooie momenten en dat kunnen we alleen maar beamen.

Beloftevol alleszins voor de fijnproevers die nu reeds ten overvloede kunnen genieten van de fijne culinaire bereidingen van de Culibel-leden in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, het ledenaantal in de overige Vlaamse provincies blijft jammer genoeg beperkt, al is ook hier een toename zichtbaar.