Culinair genieten op het strand van Knokke-Heist

Uniek tasting event Mise en Plage opent het zomerseizoen aan zee. De zomer begint lekker in Knokke-Heist. In de mondaine badstad aan de Belgische Kust vindt op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 de eerste editie plaats van Mise en Plage. Het belooft een evenement te worden om duimen en vingers bij af te likken.

Meer dan een food festival

Mise en Plage is een culinair tasting event waar topchefs uit Knokke-Heist en de Zwinstreek het publiek drie dagen lang laten proeven van hun fijnste creaties. De regio heeft dan ook heel wat te bieden – en lang niet alleen een ruime selectie aan restaurants, bekroond met Michelinsterren en hoge noteringen in de Gault&Millau. De kust en het hinterland heeft ook een bijzonder gevarieerd en typisch aanbod aan streekproducten. Mise en Plage presenteert ze op een zilveren schotel.

Burgemeester Leopold Lippens: ‘Dit topevenement is de gepaste opener van het zomerseizoen in Knokke-Heist. Het heeft alles wat onze stad en deze streek zo uniek maakt: een hoogstaand culinair aanbod, een schitterende locatie en een fantastische sfeer!’

Cashless event, twee formules

Omdat topgastronomie een toplocatie verdient, slaat Mise en Plage een 2000 m2 grote luxetent op voor het Casino, op het strand van Knokke-Heist. Het is de eerste keer dat deze indrukwekkende constructie, de Big Buck, in België wordt opgesteld. Bezoekers krijgen de keuze uit twee formules. Met de ‘Chef’s Kitchen’ formule kan iedereen doorlopend tussen 12 en 21 uur vrij komen proeven van de gerechten die de chefs ter plaatse bereiden. Hapjes worden betaald met jetons (niet met cash). Deze ‘munten’ kunnen eenvoudig via de website worden besteld en aan de inkom afgehaald. Ter plaatse kunnen er natuurlijk ook extra jetons worden gekocht. Om zeker te zijn van een plaats wordt sterk aangeraden om op voorhand online te reserveren. Voor de pakketprijs van 65 euro kan een toegangsbewijs en 20 jetons (1 jeton = 3 euro) worden besteld, vrij te besteden aan de eet-en drinkstands. Gerechten variëren in prijs tussen 6 en 15 euro.

De ‘Chef’s Table’ VIP-formule biedt groepen (families, bedrijven, organisaties …) de gelegenheid midden in het centrale kookeiland één of meerdere tafels van 8 personen te boeken en een menu van 5 gerechten te degusteren (elke service wordt er een ander menu samengesteld). Deze VIP-formule is enkel beschikbaar na reservatie via www.misenplage.be. Kostprijs: 990 euro per tafel (excl. drank). Groepen van meer dan 20 personen nemen best rechtstreeks contact op met de organisatie via info@misenplage.be.

Animatie à volonté

Mise en Plage is echter veel meer dan culinair genieten op het strand… Tussen de middagen avondservice, van 15.30 tot 17.30 uur, worden er elke dag masterclasses, winetastings en workshops (ook voor kinderen!) georganiseerd. Wie wil deelnemen, moet zich daarvoor op voorhand inschrijven via de website. Snel het programma raadplegen is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt. Elke avond wordt afgesloten met livemuziek. Van 21 tot 24 uur kan er worden genoten van (en gedanst op) een streepje muziek bij een glas champagne, wijn, gin-tonic, een cocktail of ander drankje.

Mise en Plage is een organisatie van D’M&S Eventique in samenwerking met Knokke-Heist.

Pieter Derudder, organisator: ‘Een toplocatie verdient een topevent in een strakke organisatie. D’M&S Eventique biedt de bezoekers van Mise en Plage daarom een goed gevuld en gevarieerd programma in een unieke setting. Een primeur voor de Belgische Kust.’

De volgende chefs doen mee aan Mise en Plage: Pure C** – Cadzand (Syrco Bakker) – De Kromme Watergang** – Hoofdplaat (Edwin Vinke) – La Trinité* – Sluis (François de Potter) – • Bistro JETT – Westkapelle (Dries Huisseune) – • Bistro Marie – Knokke-Heist (Patrick Bonne) – Blueness by Sergio Herman – Cadzand (Jaclyn Kong & Thijs Baert) – Chocolatier M – Knokke-Heist (David Maenhout) – El Fuego – Knokke-Heist (Guillermo Artigiani) – Escabèche – Knokke-Heist (Kim Verhasselt) – Il Trionfo – Knokke-Heist (Agostino Pungitore & Pina Castelluccio) – Kaasaffineur Van Tricht (Frederic Van Tricht) – La Ciboulette – Knokke-Heist (Xavier Ocet) – La Guera – Knokke-Heist (Glenn Vandenberghe) – Orchidee Thai – Knokke-Heist (Vincent Opstal & Chalor Kaenpet) – Patisserie DeMaré – Knokke-Heist (Wieland Baert)

Eventique is een onderdeel van de D’M&S communicatiegroep, gevestigd te Brugge, Brussel en Antwerpen. Als een van de toonaangevende live communication agencies in België biedt het klanten een full event service en staat het in voor elk aspect van de eventorganisatie.