Dar Simons – Marrakech

De fascinerende gastronomische ervaring met overnachting van Dar Simons is een nieuw concept in Marrakesh. Het is een unicum die een ervaren chef naar de Medina brengt in combinatie met drie stijlvolle kamers voor zij die na het diner willen overnachten in de authentieke buurt van Bab Doukkala.

De beschutte binnenhof op het gelijkvloers vormt het intieme decor voor de dineerruimte met hooguit 14 gasten. Het creatieve degustatiemenu (€75/795MAD) is geïnspireerd door Carlo Simons’ Franse klassieke culinaire leerschool waarbij hij dagelijks het beste van wat de aarde en zee te bieden hebben zorgvuldig uitkiest. Traditie en kwaliteit zijn de sleutelingrediënten.

De drie kamers zijn een sterk persoonlijk project doordrongen van passie en toewijding. Eerder bescheiden in grootte, werden ze afgewerkt en gemeubeld volgens een onberispelijke standaard. Carlo en zijn team geven hun hart en ziel om een uiterst persoonlijke belevenis voor de gasten te creëren.

Eigenaar en chef Carlo Simons heeft zijn strepen verdiend in diverse Michelinrestaurants. Zowel als chef en gastheer, benadert hij alles met een diepe zin voor zorg, overtuiging en professionalisme. Dit is tastbaar in alles wat je in deze Dar (huis) zintuiglijk kan beleven, van zijn architectuur met hedendaagse open keuken en op maat gemaakte of vintage meubelen tot in de gedetailleerde service.

De riad ligt in een door toeristen nog niet verkende buurt en biedt uitzonderlijke ervaringen in de lokale theehuizen, barbiers en bakkerijen, waarvoor Dar Simons graag tips deelt. In hun tours bieden ze fascinerende ontdekkingen aan tot in de kleinste steegjes van de Medina met heerlijke lokale eetgelegenheden. Ze nemen je ook graag mee op korte tripjes in de bergdorpen voor wandeltochten in de ongerepte natuur om daarna te genieten van een uitgerekte traditionele lunch bij bevriende berbers. Het restaurant straalt een ingetogen chique en eigentijdse sfeer uit, die je ook terugvindt in de drie kamers op de bovenverdieping, overkoepeld door een intiem dakterras waar cocktails opgediend worden voor het diner.

Dompel je onder in deze hoogst persoonlijke ervaring.

Praktische info

Dar Simons – Carlo Simons – Derb Derdouba 77 – 40000 Marrakech

www.darsimons.com – +212623189255