Restaurant Parmigianino – Parma

De “Parmigianino” is het elegante restaurant van het Grand Hotel de la Ville. Maar het is veel meer dan dat: een aangename plek geworteld in het lokale weefsel, waar traditie, innovatie en creativiteit samenkomen en waar de kwaliteit en de versheid van de grondstoffen samensmelten tot originele en gewaardeerde culinaire creaties. Naast de gastronomische ervaring, worden de gerechten getransformeerd tot een heerlijke culinaire tussen de specialiteiten van de grote nationale en internationale keuken.

Restaurant Parmagianino is de plaats waar innovatie en creativiteit in de keuken samenkomen met de beste traditionele recepten. De gerechten bestaan uit strikt seizoengeboden producten en zorgvuldig gekozen dagverse geplukte grondstoffen.

Restaurant Parmagianino kan de elegante en ontspannen achtergrond zijn van grote evenementen, lunches en diners, jubilea en romantische dates. Het is ook het ideale kader voor informele en gezellige diners met vrienden. Het restaurant kan ook deels worden geprivatiseerd.

In de warmere seizoenen kan men bovendien lunchen of dineren in de charmante gazebo op het voorliggende plein en volop genieten van de lokale sfeer.

Chef Roberti Conti serveerde voor onze lunch de traditionele Prosciutto di Parma met focaccio, gevolgd door een paccheri pasta met tomaat, olijven en creatie van zwaardvis. Als afsluiter een chocolademousse met frambozencoullis. Een geheel dat door enkele lokale wijnen mooi werd ondersteund.

De voorliggende Amerikaanse bar Bar del Camino in de lobby, is de ideale plek om te ontspannen in aangenaam gezelschap en te genieten van lekkere cocktails. Een rustige en gezellige plek, met de warmte van een open haard op winteravonden, een ontmoetingsplaats waar men kan genieten van een glas wijn, van een cocktail, vergezeld van heerlijke hapjes, die elke avond speciaal door de barman worden bereid.

Restaurant Parmiagianino c/o Grand Hotel de la Ville

Largo Piero Calamandrei 11 – 43121 Parma – www.ristoranteparmigianino.it

Culianire commentaren:

Tasted4you:  1 minute

typisch regionale lunch met lokale ingrediënten

restaurant past perfect in de uitbouw van het hotel

gezellige gazebo waar men rustig en ongestoord kan uitblazen