De Ster van de Belgische keuken

Zondag 21 oktober 2018 tijdens Megavino, Brussels EXPO werd de titel van ‘Ster van de Belgische Keuken©’ gewonnen door SAM VAN HOUCKE van (toekomstig) restaurant MASTE te Gent. De tweede prijs ging naar Archibald De Prince van Restaurant La Distillerie van het Château de Bourglinster (GH Luxemburg).

DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN© is een initiatief van Mastercooks Frank Fol en Pierre Wynants, met de steun van THE MASTERCOOKS of BELGIUM©. Net als in de voorgaande drie edities, heeft DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN© opnieuw vier jonge Belgische koks en hun respectievelijke teams uitgedaagd om de titel te winnen.

De vier deelnemende Belgische ploegen aan de wedstrijd waren als volgt verdeeld: twee ploegen uit Vlaanderen, één uit Brussel en één uit het Groothertogdom Luxemburg. Vier teams, betwistten de titel tijdens een halve finale in de voormiddag en een finale in de namiddag.

Gedurende drie maanden zullen de 4 finalisten hun gerecht, met het bijbehorende bier, op de menukaart van hun restaurant zetten, met vermelding van de wedstrijd DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN©

Dit waren de kandidaten in volgorde volgens loting en presentatie van hun gerecht, met naam, team, coach en referentierestaurant:

  1. Archibald De Prince -Restaurant La Distillerie te Bourglinster (Luxemburg) – Finalist – Commis : Nathan D’Hoest – Sommelier : Kevin Juy – Coach : Paul Fourier van Restaurant La Pomme Cannelle – Hotel Royal te Luxemburg
  2. Louis Broos – Restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen– Halve Finalist – Commis : Maurice Cogghe – Sommelier : Tine Kok – Coach: Seppe Nobels van Restaurant Graanmarkt 13
  3. Benjamin Belot – Restaurant Louise 345 te Brussel – Halve Finalist – Commis : Ashley Delporte – Sommelier : Alexandre di Cujo – Coach : Isabelle Arpin, chef van Restaurant Louise 345
  4. Sam Van Houcke – Restaurant Maste te Gent (opening eind november 2018)- Finalist – Commis : Simon Caboor – Sommelier : Stefanie Van Nieuwenhuyze – Coach : Bross Tavernier du Restaurant ‘t Vijfde Seizoen

De prestigieuze jury, versterkt door de aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexandre van België werd voorgezeten door chef-kok Pierre Wynants.