Delhaize brengt lievelingsgerecht van topatleten

Sportieve uitbreiding op succesvol assortiment dat maandelijks al 175.000 kopers vindt . In de laatste rechte lijn naar de Olympische spelen heeft ook het partnership tussen Delhaize en Team Belgium de sprint ingezet. Team Belgium vindt nu zelfs letterlijk de weg naar de rekken, want vanaf deze week voegt de retailer vijf nieuwe maaltijdboxen met een sportief tintje toe aan het aanbod. Zo komen de gezonde lievelingsgerechten van vijf topatleten terecht in het handige formaat van een maaltijdbox: een segment dat sinds zijn lancering zes jaar geleden voortdurend in de dubbele cijfers is blijven groeien.

3 Olympische en 2 Paralympische atleten stellen maaltijdbox samen – Delhaize verkoopt maandelijks al 175.000 maaltijdboxen – extra aanbod tilt gamma over de kaap van 30 verschillende referenties

Succesvolle formule

Sinds de lancering van het eerste assortiment maaltijdboxen in 2019 heeft Delhaize de vraag naar het handige formaat voortdurend zien stijgen. De verkoopcijfers groeiden met 15% per jaar, het seizoensgebonden aanbod werd ruimer (met intussen al meer dan 30 referenties) en vandaag verkoopt Delhaize een indrukwekkende 175.000 maaltijdboxen per maand.

Naar de redenen achter het succes van maaltijdboxen is het niet ver zoeken. Wie niet veel tijd heeft om te koken (of te winkelen) vindt in een maaltijdbox de perfecte oplossing om snel en zonder zorgen een evenwichtige, gezonde maaltijd op tafel te toveren. Zo goed als alle maaltijdboxen hebben een Nutriscore A of B, en naast snel en gezond zijn ze ook milieubewust én voordelig. Omdat in een maaltijdbox de juiste hoeveelheden van de verschillende ingrediënten voorverpakt zitten, koop je nooit teveel en blijf je na het bereiden ook niet met restjes zitten. En voor wie het écht snel wil, kwam Delhaize vorig jaar ook met varianten waarin de ingrediënten zelfs al versneden zijn!

Olympische uitbreiding van het gamma

Delhaize speelt met haar maaltijdboxen niet alleen in op seizoensgebonden ingrediënten, maar ook op actuele thema’s. Als trouwe partner van het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) en het BPC (Belgisch Paralympisch Comité) volgt Delhaize de atleten van Team Belgium op de voet, zeker nu die in de laatste rechte lijn zitten van hun voorbereidingen op de Olympische Spelen. Dat partnership wordt nu ook met vijf nieuwe maaltijdboxen extra in de kijker gezet.

Wie graag lekker eet en tegelijk heel gezond wil koken, haalt zijn inspiratie wel eens uit de receptenboekjes van topatleten. Als geen ander weten topsporters hoe belangrijk evenwichtige voeding is en combineren ze supergezond eten met lekkere, afwisselende recepten. Delhaize vroeg daarom aan vijf topatleten van Team Belgium, drie Olympiërs en twee Paralympiërs, wat hun favoriete gerecht is. Samen gingen ze aan de slag om met die recepten een handige maaltijdbox samen te stellen. En wat blijkt? Dat zorgt voor een heel gevarieerd aanbod, waarmee je in een handomdraai een evenwichtig weekmenu kan samenstellen. De gerechten in de vijf nieuwe maaltijdboxen én hun inspirators zijn:

Groene curry – de favoriet van paralympisch atleet (en tweevoudig brons op de vorige Spelen) Roger Habsch: kan perfect vegetarisch of – zoals Roger het zelf ook graag doet – met wat extra blokjes kipfilet

Maaltijdsalade met kip – de favoriet van judoka Jorre Verstraeten: een forse salade, zoals een sterke judoka nodig heeft, maar tegelijk licht en bomvol smaak.

Bami Goreng – het Oosters tintje in het aanbod komt van paralympisch badmintonspeelster Man-Kei To: roergebakken noedels met fijnzinnige maar explosieve smaakmakers.

Curry madras – een tweede, maar heel andere curry, deze keer van professioneel boksster Oshin Derieuw: dat hier veel punch in zit, spreekt voor zich!

Pizza Diabolo – een topper met een Italiaanse naam, net als badmintonner Julien Carraggi zelf: een pittige pizza, om een sportief weekmenu mee af te ronden

De vijf nieuwe maaltijdboxen zijn meteen herkenbaar aan de Belgische driekleur en de atleten op het etiket. Ze kosten tussen 5,49 en 5,79 euro, en zijn vanaf deze week te koop in de Delhaize-winkels en online via delhaize.be.