Deliveroo: Liefde is liefde!

Diversiteit moeten we vieren, want liefde is toch gewoon liefde? Dat is de centrale gedachte achter de Brussels Pride en de maand waarin de LGBTQI+-community in de bloemetjes wordt gezet. Daarom verspreidt Deliveroo nog wat meer liefde dan gewoonlijk. In samenwerking met Lori Vandyck van de blog Lorimariette selecteert de bezorgdienst 3 kinderboekjes die deze thematiek belichten. Tussen 20 en 22 mei wordt telkens een gratis regenboogboekje meegeleverd bij een bestelling via de Deliveroo-app.

Op 21 mei trekt de meest vrolijke en kleurrijke parade van het jaar opnieuw door onze hoofdstad. Ja hoor, het is weer tijd voor de Brussels Pride Parade! Het thema van dit jaar is “OPEN”! Het klinkt als een oproep tot meer inclusiviteit, respect en gelijkheid voor LGBTI+.  Als voorvechter van diversiteit kan Deliveroo de Pride niet zomaar voorbij laten gaan en levert daarom met DeLOVEroo haar bijdrage om de nodige portie liefde te verspreiden.

Tussen 20 en 22 mei ontvang je bij je bestelling een gratis regenboogboekje. Zo wil Deliveroo meehelpen om kinderen al spelenderwijs te informeren. Voor de selectie kinderboekjes klopte Deliveroo aan bij Lori Vandyck, mama van twee en oprichtster van verschillende mamaplatformen voor soon-to-be en kersverse moeders:

“Er zit meer in een prentenboek dan je denkt. Ik heb een voorliefde voor kinderboeken en die is nog groter als er gevoelige maatschappelijke thema’s aan bod komen. Zo kan je inclusiviteit, anti-racisme en  genderidentiteit – seksuele geaardheid – (inter)sekse, normaliseren zonder belerend over te komen. Op die manier breng je je kind (en jezelf) dichter bij een gelijkwaardige diversiteit in de wereld. Elk kind wil zichzelf eens kunnen herkennen in een prentenboek. Ik ben enorm verheugd dat Deliveroo aan mij dacht voor deze selectie. Het is fijn om te zien dat zij ook hun steentje bijdragen op deze manier. ”.

Deliveroo zal telkens 1 van de 3 regenboogboekjes leveren:

  1. “Waar is mijn noedelsoep?” van Chee-hen – een prentenboek dat gerechten uit verschillende culturen van heel de wereld in beeld brengt.
  2. “ Teckel Tom” van Bette Westera – een verhaal in teckelperspectief waarbij Tom in een nieuw gezin komt met Saar en twee papa’s.
  3. “Het huis met de gele deur” van Hanne Luyten – een verhaal waar kinderen gewoon zichzelf mogen zijn.

“Het vieren van liefde in al zijn vormen is de kern van onze brand! Als merk dat dicht bij de mensen staat,  zijn we trots dat we een rol kunnen spelen naar aanleiding van de Pride in ons land. We willen elk kind inspireren om op te staan tegen onrecht en de moed te hebben om hun ware zelf te zijn. De selectie van Lori zijn indirecte en fijne verhalen die ons eraan herinneren dat liefde is wat de wereld nodig heeft.’’, zegt Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo België.

Wist je dat…

Deloveroo of Deliveroo’s LGBTQ+ netwerk de ‘Network Of The Year’ heeft gewonnen tijdens de DIVA Awards 2022? DIVA magazine is één van Europa’s meest bekende LGBTQ+ magazines en zet zich in voor LGBTQI vrouwen en non-binaire mensen door middel van een reeks evenementen, waaronder de welbekende DIVA Awards. Het Deliveroo LGBTQ+ netwerk bestaat uit vrijwilligers van over de hele wereld die zich inzetten voor LGBTQ- thema’s zoals Pride month, World AIDS day, etc.