Deliveroo onthult 10 food trends voor 2020

“Wat zullen we eten vanavond?” is een vraag die in België meermaals per dag wordt gesteld. ’s Morgens denken we al vaak wat we als lunch zullen nemen en na de lunch zijn we onze avondmaaltijd aan het plannen. Maar wat als we nu eens verder vooruit kijken?

Met behulp van trends, inzichten en data brengen de voedselexperts bij Deliveroo hieronder de food trends van 2020 in kaart.

VEGAN-ISH

Steeds meer mensen worden milieubewuster of willen gezonder eten.                                    Voedingstrends zoals het flexitarisme, vegetarisme of veganisme klinken ons niet      langer als onbekend. Afgelopen jaar stelde Deliveroo België vast dat de veganistische bestellingen in 2019 met zo’n 22% gestegen zijn tegenover vorig jaar.

Het aantal veganistische restaurants die zich aansluiten bij Deliveroo is het afgelopen jaar met 168% gegroeid en Deliveroo verwacht dat deze groei in 2020 niet zal afnemen. Vegan is niet bepaald nieuw, maar de groeiende trend “veganist” toont aan dat steeds meer mensen vegan implementeren in hun eetpatroon waar ook vlees en vis deel van uitmaken. Het gaat erom dat mensen een evenwicht zoeken in hun maaltijdkeuzes.

Deliveroo tip: Veg’ger (Brussel), Ami (Brussel) & Greenway (Gent, Leuven, Brussel en Antwerpen).

GRAZING

Het klassieke eetpatroon waarbij je drie maaltijden per dag eet, is voorbij! Uit de geplaatste bestellingen bij Deliveroo blijkt dat steeds meer consumenten doorheen de dag eten en zich niet houden aan een vast eetpatroon. Zo bestellen steeds meer klanten kleinere porties en snacks.

In België worden op donderdag en zondag de meeste snacks besteld via Deliveroo. Op dinsdag snoepen we dan net weer minder.

Deliveroo tip: Panos (Gent), Broebbeleir (Brussel) & Charlie’s Chips (Brugge)

STREET FOOD FOR EVERYONE

Street food wordt wereldwijd dagelijks door 2,5 miljard mensen geconsumeerd.                     Deliveroo speelt op deze trend in door een ruim aanbod aan Indisch, Grieks,                             Chinees, Japans en Thaïse opties aan te bieden.

Deliveroo tip: Loa streetfood (Antwerpen), Bambu (Mechelen) & Würst (Gent en Leuven)

THE NEW SALAD

Trendwatchers bij Deliveroo nemen salade serieus. Een nieuwe golf salades, meer dan gewoon een blad sla, komt eraan! Er zijn 5 ingrediënten die we kunnen verwachten in onze salade: 1. Fermenten zoals lactose gegiste sauzen en miso; 2. Nieuwe quinoa: teff (Abessijns liefdesgras) en freekeh (graanproduct); 3. Notenpasta’s voor dressings en dips (bv zonnebloempitten); 4.Onderbenutte producten zoals koolraap, zeewier of roodalgen; 5. Gedehydrateerde groenten voor extra textuur. Het ruime aanbod aan salades op Deliveroo.be zorgt ervoor dat er iets is voor iedereen.

Deliveroo tip: Nood (Brussel), Vers-Zuid (Antwerpen) & Maju (Antwerpen)

NO OR LOW ALCOHOL

Een gezond lichaam staat gelijk aan een gezonde geest. Afgelopen jaar, zag                                 Deliveroo een toename van het aantal bestellingen van alcoholvrije bieren in                 de wintermaanden en dan voornamelijk in februari. Deze trend zal in 2020 gestaag             toenemen.

Deliveroo tip: Joe & The Juice (Antwerpen)

FRESH PASTA

Terwijl we 10 jaar geleden kant-en-klare pastasaus aten, is er nu steeds meer vraag naar verse pasta. De zoekopdracht naar “verse pasta” op Deliveroo.be is afgelopen 12 maanden met 25% toegenomen en de bezorgservice ziet dit aantal continu toenemen gedurende 2020. Pasta is niet voor niets het best scorende gerecht op Deliveroo!

Deliveroo tip: Pici (Antwerpen) & San Marco (Gent)

EXPERIENCE

Bij generatie Z draait alles rond ervaringen. Ze geven liever €75 uit aan een                             spannende show cooking avond dan aan een kledingstuk. Hoe creëer je die ervaring? Onderzoek van Deliveroo toont aan dat consumenten sfeer en service net zo belangrijk vinden als het eten zelf.

Bij het bezorgen van eten wordt er creatiever omgegaan om een ervaring te creëren: van ongebruikelijke ingrediënten tot digitale ervaringen, kunnen consumenten in 2020 meer dan tevoren van een ongewone eetervaring genieten. Dankzij Deliveroo.be ontdek je steeds als eerste de laatste nieuwe restaurants in jouw stad.

BALANCING TO BE SUSTAINABLE

2020 is het jaar van evenwicht. Consumenten breken met gewoontes, experimenteren met nieuwe levensstijlen en proberen nieuwe gerechten uit in een poging om gelukkiger, verantwoordelijker en duurzamer te leven.

Evenwichtige voeding, waarbij sommige vleesgerechten worden vervangen door plantaardig voedsel. Een evenwichtige gezondheid waarbij hamburgers en pizza’s soms al eens plaats kunnen maken voor een salade of plantaardige alternatieven. Een evenwicht in financiën waarbij geld op een verstandige manier wordt uitgegeven

Deliveroo tip: Le Botaniste (Brussel & Gent), Veg’ger (Brussel) & Loving Hut (Leuven)

lNSTAGRAMMABLE

Sinds een paar jaar is het ‘in’ om je eten te fotograferen en te delen op sociale                       media. Ook in 2020 zullen mensen vaker foto’s van gerechten maken en delen. De                 meest voorkomende gerechten op sociale media zijn: Milkshakes, Burgers, Donuts, Sushi en Frieten

Deliveroo tip: The Avocado Bar (Leuven & Mechelen), Humm (Antwerpen) & Bavet (Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge & Brussel)

ON FIRE

Eén van de oudste en meest primitieve kookmethoden is terug: koken op houtskool! De houtskoolachtige smaak is de afgelopen maanden toegenomen aan populariteit. Met zijn rokerigheid en houtachtige diepte die de natuurlijke smaak van de ingrediënten benadrukt.

In België is Deliveroo marktleider en actief in 13 steden. De bezorgservice werkt in ons land met meer dan 1.400 restaurants. Meer informatie vind je op: www.deliveroo.be