Deltagids België-Luxemburg 2019

De Delta Gids: zo veel meer dan een gids. Een overzicht van de beste adressen in België en het groothertogdom Luxemburg, 1950 adressen van restaurants en hotels zijn op een praktische en gedetailleerde manier beschikbaar alsook op alfabetische volgorde en per stad gerangschikt.

De 608 pagina’s zijn aangenaam om te lezen. U vindt er zeker HET adresje dat u nog niet kent of dat u vergeten bent en graag nog eens opnieuw wilt bezoeken. De gids bevat verder 1350 gastronomische recensies – negatief of positief – die de recensenten van de gids neerpenden op basis van hun bezoek aan de eethuizen.

Dit jaar wordt de Delta Gids uitgebreid met 130 nieuwe adressen, terwijl 140 adressen werden wegens sluiting of gebrek aan selectiecriteria uit de gids verwijderd. De gids is niets minder dan een reis door de verschillende keukens en laat u de nieuwste culinaire trends ontdekken – dit alles gebaseerd op een correcte kwaliteitsprijsverhouding en een verantwoorde selectie.

7 indexen op het einde van de gids en duidelijke pictogrammen helpen u bij uw keuze. (per provincie, per prijs, in alfabetische volgorde, …) De recensenten van de Delta Gids doorkruisten België en het groothertogdom Luxemburg om nieuwe adresjes te ontdekken en hun liefde voor de gastronomie en lekker eten met u te delen.

Het Delta- Ontdekkingspaspoort

Het Delta- Ontdekkingspaspoort dat sinds 9 jaar bij de Delta Gids hoort biedt u een korting van 30% in 57 restaurants in België en het Groothertogdom Luxemburg. De adressen werden zorgvuldig geselecteerd en zijn geklasseerd in vier categorieën: Gastronomie, Goede kwaliteit/prijsverhouding, Hartendief en Mooi Kader. Eén enkel gebruik van het Delta- Ontdekkingspaspoort en de aankoopprijs van de Gids is al terugbetaald! De Gids en het ontdekkingspaspoort zijn te koop in de boekhandels, supermarkten en op www.deltaweb.be voor 29.75 €.

De palmares van de Delta Gids België en Luxemburg 2019

GOUDEN DELTA: L’Envie, Zwevegem (David Grosdent) – Un Max de Goût, Comblain-au-Pont (Maxime Zimmer) – La Distillerie, Bourglinster (René Mathieu)

ZILVEREN DELTA: Bistrot du Nord, Antwerpen (Michaël Rewers) – Le Vieux Château, Flobecq (Tanguy De Turck) – La Mirabelle, Luxemburg (Sébastien Converse)

BRONZEN DELTA: De Bibliotheek, Vaalbeek (Ben Vanderbiest) – L’Élixir des Sens, Rixensart (Pierre Disneur) – Cibo’s, Bettembourg (Etienne-Jean Labarre Claverie)

Net als vorig jaar stelden de gastronomisch recensenten een tweede klassering op waarin authentieke en smakelijke keukens elk in hun categorie beloond worden. Palmares van restaurants volgens hun type keuken: Bistro Phil in Namen (Mediterrane keuken) – Bom Food and Drinks in Bouillon (Internationale bistronomische keuken) – Boo Raan in Knokke-Heist (Thaise keuken) – Fou d’O in Gent (Brasserie keuken) – Itachi in Luik (Chinese & Italiaanse keuken) – Les Sens d’Orient in Aywaille (Marokkaanse keuken) – Restaurant K in Wijnegem (Japanse & Mediterrane keuken) – Wagon Léo in Bastogne (Franse bistronomische keuken)

Aangepaste beoordelingen

Twee eethuizen ontvangen een vierde muts: “Uitzonderlijk restaurant” : Le Manoir de Lébioles in Spa en La Villa des Bégards in Embourg (Luik).

De aanpassingen voor de restaurants met drie mutsen (Één van de beste restaurants) : nieuw in de editie 2019: Bruneau By Maxime Maziers, Brussel – La Cristallerie, Luxemburg – Cuines, 33, Knokke-Heist – De Vork van Luc Bellings, Hasselt – La Paix, Brussel – Vrijmoed, Gent – Zet’Joe, Brugge

Restaurants in deze categorie die om diverse redenen niet meer in de editie 2019 zijn opgenomen: L’Écailler du Palais Royal, Bruxelles (wegens vertrek van Maxime Maziers) – Hôtel des Bains & Wellness, Robertville (wegens vertrek van Samuel Blanc) – Inada, Bruxelles (gesloten) – Kelderman, Aalst – Olivier 4, Dave (gesloten) – Table d’Amis, Kortrijk (gesloten) en Auberge De Herborist, Sint-Andries.

www.deltaweb.be