Dinner on the Lake is back!

Wat is een van de eerste dingen die jij wil doen na de lockdown? Het klinkt quasi unaniem: gezellig tafelen met vrienden en familie. Dinner On The Lake pakt uit met twee nieuwe en aangepaste concepten: THE FLOATING TABLE & GLAMPING AT THE LAKE. De basisingrediënten blijven: fine dining in een subliem tafereel op en naast het water. Denk aan een drijvende tafel in intieme kring en een gastronomische barbecue-ervaring, met alle voorschriften in acht. Wil wil kan na het dineren wegdromen in een tipi naast het water. Met Nijlen (Antwerpen) als uitvalsbasis belooft dit een ervaring te worden die thuishoort op je lijstje met doe-tips voor een culinaire getaway in eigen land.

The Floating Table

Het duo achter Dinner On The Lake heeft zich de afgelopen maanden klaargestoomd voor een “open-up” die kan tellen. Ze nemen hun gasten opnieuw mee op culinaire reis. Het pop-uprestaurant lanceert een aangepaste, kleinschaligere versie van hun concept onder de vorm van een ‘The Floating Table’. Hierbij werd de capaciteit van “The Floating Table” herleid van 24 naar 16 personen om te kunnen voldoen aan de wetgeving rond COVID-19. Beeld je in, een drijvende tafel voor een select gezelschap, te midden van een stukje lokaal natuurschoon terwijl op de achtergrond een gastronomische barbecue wordt bereid en de zon zachtjes in het water verdwijnt.

Om de gasten op de juiste manier en in verantwoorde omstandigheden te ontvangen, wordt er een veelvoud aan maatregelen genomen. Naast een grondige routinematige reiniging en ontsmetting, draagt de crew mondmaskers. De drijvende constructie zal maximaal open blijven om de nodige verluchting te garanderen, dat wil zeggen dat klanten zich zeker en vast moeten kleden naar het weer. Bij regen en sterke wind werken ze op dit moment aan een oplossing..

De horeca heeft ontzettend zware tijden beleefd, nog steeds! Maar dat weerhield het creatieve duo achter Dinner On The Lake niet om een vernieuwd concept te lanceren.

“Bijzondere omstandigheden, vragen om een bijzondere aanpak,” aldus Angelo Medagoda, co-founder Dinner On The Lake. “We hunkeren allemaal naar gezelligheid en lekker eten en drinken met onze favoriete compagnie. Voor die momenten gaan wij volop. We hebben een plug & play-concept uitgedacht naargelang de omstandigheden. Onze visie ‘No guts, no story’ heeft ons ontzettend ver gebracht de afgelopen jaren. Ondanks de vele onzekerheden lieten ons niet verlammen, dat is tegen onze natuur. Wij staan paraat voor iedereen die wil genieten en ‘schade’ wil inhalen”.

Glamping At The Lake

Nood aan een extra dosis verwennerij? Droom na het dineren heerlijk weg in een feeërieke tipi aan de rand van het water. Ontwaak naast een idyllisch loofbos en start de dag met een ambachtelijk ontbijt met streekproducten. In dit groen stukje Nijlen kan je in alle rust wandelen en fietsen. Een nacht in een tipi kan ook geboekt worden zonder een diner. De ideale gelegenheid voor een korte staycation in eigen land.

“We hebben dag en nacht gewerkt om klaar te staan van zodra de Nationale Veiligheidsraad groen licht gaf en dat zijn we meer dan ooit”, aldus Jeremy Buyle, co-founder Dinner On The Lake. “We streven zoals elk jaar naar een ultiem samenspel tussen gastronomie en natuurschoon, een concept dat zich leent tot een droomvakantie in eigen land.”

Praktische info : The Floating Table – Locatie: Nijlen – Prijs: € 150 p.p. all-in – t.e.m. september

Glaming At The Lake: Prijs: € 150 per nacht voor 2 personen, royaal ontbijt & glaasje bubbels incl.

Dinner On The Lake is een gastronomische pop-upbeleving die ooit startte met de droom van het Gents duo Jeremy Buyle en Angelo Medagoda. De jonge ondernemers putten inspiratie uit hun kinderdromen en avonturen. Met succes, want vijf edities later is Dinner On The Lake een gevestigde waarde in culinair België.