Dogma: bar-restaurant – Antwerpen

Dogma opende zijn deuren op 21 december 2013 en was een concept dat zorgvuldig in het Antwerpse nachtleven werd gepresenteerd, ontworpen door Didier Van den Broeck. Als relatief nieuw in de wereld van de cocktails toonden ze een groot ondernemerschap en brachten een nieuw briesje in de Belgische cocktailscene. Een klantendienst die past in elk restaurant van het hoogste niveau, een menu met de meest hoogwaardige ingrediënten, een eigen mix van lekker eten voor een drankje gemengd met een gezonde dosis seks en rock ‘n roll.

In 2015 werd Dogma bekroond met de prijs voor jongste succesvolle horecaondernemer in België. Twee jaar later volgde de prestigieuze Belgische Best Bartender award op de Venuez Hospitality Awards. In 2016 werd Didier ook geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de wereldwijde Havana Club Gran Prix finale in Havana Cuba.

Bar Dogma bevindt zich op slechts enkele stappen van de Antwerpse Grote markt en vond een onderkomen in een oud industrieel pand in de Wijngaardstraat. Een dubbele ingang, eentje van Dogma zelfs en eentje via de naastgelegen deur van Vischhandel ’t Aapje, brengt je in een gezellig sfeervol decor. In ’t Aapje werden eertijds toen de havenactiviteiten zich nog in het centrum van de stad concentreerden, de eerste Hollandse mosselen aangevoerd en verhandeld,

Deze historische locatie is voor de initiatiefnemers van Dogma de aanzet om een ruime keuze aan dranken te serveren. De kelders van deze bar zijn knus ingericht en worden naast de traditionele muziek, bij herhaling gevuld met life piano-muziek en krijgen hierdoor een uitgesproken nostalgische charme.

Dogma is het perfecte bewijs dat een bar even sterk is als de mensen die er werken. Didiers team is uitgegroeid tot een hard werkende familie, speels en passioneel gedreven waarbij iedereen voor iedereen in de bres springt. Elk teamlid gaat tot het uiterste, dwingt respect af, en is een volwaardige partner. Ik sta dan ook met trots elke dag achter de bar aldus Didier.

Het ruime drankenassortiment wordt aangevuld met enkele merwaardige culinaire opwarmertjes zoals Virgin Dry martini met Siciliaanse Olijven en garnituur van Bella Cerignola di Castellino, een Aziatische biefstuk Tartaar van Australisch Rundvlees getooid met Pindakaas, Soja, Koriander en afgewerkt met Nuri, Een duo van rokerige oesters, zilveren medaille op Gold Beach concours met bijhorende dashi en een vleugje Laphroaigh, de Dogma interpretatie van de traditionele Brusselse Wafel met ganzenlever, pickels op basis van rode ui en gekonfijte rode ui; Duo Mini Burgers van vers gemalen rundvlees, huisgecreëerd Brioche broodje, pickles getooid met ragfijne slierten van Chipotle Ketchup en een Inside out Jalapeño Popper met garnituur van paprika, crème cheese, knapperig gekonfijt ui, avocado en koriander.

Dogma – Wijngaardstraat 5 – 2000 Antwerpen – www.dogmacocktails.be