Week van het witloof

Tijdens de week van 1 tot 7 februari is het zover: dan vieren we de Week van het Witloof. Tijdens die periode zet VLAM de groente in de verf. En terecht: witloof vindt zijn oorsprong in België en is nog steeds een paradepaardje van onze groenteteelt. Het maakt deel uit van ons culinair erfgoed en wordt ook wel eens het witte goud genoemd.

campagnebeeld

Het probleem: onze inspiratie gaat vaak niet verder dan de witloofrolletjes met kaas en ham. Maar er zijn wel 1001 mogelijkheden met witloof. Om dat te bewijzen, creëerde VLAM zeven verrassende witloofgerechten. Pizza met witloof, witloofkroketjes, zelfs een pad thai met witloof: iedereen zal smullen van de originele recepten.

Door witloof te promoten tijdens de eerste week van februari, ondersteunt VLAM de lokale telers. Met een radiospot, een ad op tv achter de pauzeknop, advertenties op sociale media en samenwerkingen met onze partners (zoals supermarkten, slagers en viswinkels), kan niemand om de Week van het Witloof heen. En de recepten, die zorgen alleen maar voor nog meer inspiratie. Krijg jij het water ook al in de mond? Surf naar lekkervanbijons.be voor alle witloofrecepten.