eat! Brussels, drink Bordeaux 2019: 18 nieuwe chefs op het menu

Op 5, 6, 7 en 8 september komen gastronomen en nieuwsgierigen samen bij eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Ook dit jaar eert het festival de grote namen uit de Brusselse gastronomie en ‘Les Vins de Bordeaux’. Voor deze achtste editie zullen 18 nieuwe restaurants en grote Brusselse chef-koks zich bij het festival aansluiten en hun typische gerechten aanbieden. De masterclass-cocktails en de tweede editie van de wedstrijd ‘lekkerste garnaalkroketten in Brussel’ vervolledigen het zondagse menu van de nieuwigheden.

Tijdens de achtste editie van het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX, verwelkomt het Warandepark opnieuw de beste Brusselse chef-koks in haar pop-up keukens. Elk van hen zal zijn of haar typische gerecht aanbieden aan het publiek. Een mooie gelegenheid om de talenten van de Belgische gastronomie te ontdekken in een aangename en gezellige omgeving. Ook dit jaar zullen de kaasbar en het dessertenbuffet het gastronomische menu van het festival vervolledigen.

visit.brussels is verheugd dat het de afgelopen zes jaar met ’Les Vins de Bordeaux’ heeft kunnen samenwerken. Er zal een veertigtal wijnbouwers en -handelaars zijn op evenement en zullen het hele assortiment Bordeaux-wijnen aanbieden – rode, witte, rosé en crémant, die perfect passen bij de gerechten die door de chefs worden bereid. De 6 Bordeaux wijnfamilies zullen vertegenwoordigd zijn in een speciaal paviljoen: Bordeaux Rouge & Bordeaux Supérieur Rouge; Côtes de Bordeaux; Saint-Emilion Pomerol Fronsac; Médoc & Graves; Sweet Bordeaux; Rosés, Blancs Secs et Crémants de Bordeaux. De wijnschool uit Bordeaux (‘Ecole du Vin de Bordeaux’) biedt workshops aan waar beginners de geheimen van de Bordeaux-wijnen kunnen leren kennen en waar de meer ervaren mensen hun kennis kunnen bijschaven.

Op het programma:

Een vernieuwd aanbod: 18 nieuwe chef-koks zullen aan het evenement deelnemen om er de kleuren van hun restaurant te verdedigen. Wij verwelkomen opnieuw restaurant BOZAR, Brinz’l, Le Tournant, Rouge Tomate, Racines, Crab Club, Humphrey, San Sablon, Sanzaru en La Truffe Noire. De nieuwkomers: 1040 (Jean Philippe Watteyne), Aux Armes de Bruxelles, Fernand Obb, Gramm, Gus, Toshiro, Isabelle Arpin, Kamo, Kitchen 151, La Canne en Ville, Les Brigittines, Les Caves d’Alex, Lou Ferri, My Tannour, Old Boy, Petites Racines, Toshiro en Viva m’ Boma

4 Brusselse kaasmakers en 4 banketbakkers zullen hun bordjes versnaperingen voorstellen. De kaasmakers: From Comptoir, Le Comptoir de Samson, Julien Hazard, La Fruitière, De banketbakkers: Cokoa, Nikolas Koulepis, Pâtisserie Sasaki, Garcia.

De Masterclass-cocktails: Op zondag zullen verschillende vooraanstaande Brusselse mixologen de bezoekers kennis laten maken met de geheimen van hun signaturecocktail.

De tweede editie van de wedstrijd ‘lekkerste garnaalkroketten in Brussel’ wordt op zondagmiddag vanaf 12:00 uur gehouden. De workshops en mini-workshops van de Ecole du vin de Bordeaux