Exclusief CUBZZ: een authentiek Belgisch brood te koop bij Carrefour

• Na de chocoladedrank, de speculaas en de koffie, nu het CUBZZ-brood – • Authentiek brood bereid met goede Belgische ingrediënten – • Kies een project om kinderen in nood te helpen – • CUBZZ, het teken van 100% Belgische solidariteit

Bij Carrefour vindt u al een chocoladedrank, speculaas en 2 soorten koffie in het CUBZZ-assortiment, die ten voordele van kinderen in nood worden verkocht. Nu komt daar een Belgisch en solidair volkoren brood bij.

In augustus 2016 ging Carrefour een partnerschap aan met CUBZZ, een 100 % Belgisch merk dat werd opgericht om fondsen te verzamelen voor verenigingen die kinderen bijstaan, zoals SOS Kinderdorpen. Vernieuwend aan CUBZZ is dat de koper zelf bepaalt aan welk project de fondsen worden geschonken. Eerder werd al een gezonde chocoladedrank op de markt gebracht, speculoos en koffie (van Belgische makelij).

Nu wordt de CUBZZ-familie verder uitgebreid met een volkoren brood met Belgische spelt. Het product is 100% natuurlijk, authentiek, goed voor de gezondheid, een bron van vezels en met een laag zoutgehalte (25% minder zout).

De ingrediënten zijn Belgisch (tarwe, speltvlokken, gist, speltdesem …) en het brood wordt op steen gebakken. Eenvoudig en goed, alsof het huisgemaakt is. Dit ronde brood van 600 gr. is te koop voor €1,99, vanaf eind april in alle Carrefour Hypermarkten, Market en Express. Bovendien is de verpakking composteerbaar.

Klant kiest het goede doel

Solidariteit zit in het DNA van Carrefour en de retailer organiseert dan ook regelmatig acties ten voordele van verschillende verenigingen. Het partnerschap tussen Carrefour en CUBZZ gaat nog verder. De klant is nog meer betrokken bij het project, want hij kan zijn goede daad ‘personaliseren’.

Op elke CUBZZ-verpakking staat een unieke code, ook op dit nieuwe brood. Zodra de klant het product heeft gekocht, voert hij de code in op www.cubzz.be. Daar kan hij kiezen welk project hij wil steunen. Vervolgens maakt CUBZZ zijn bijdrage over aan dat project. Als klanten geen specifiek initiatief kiezen, worden die fondsen eerlijk verdeeld onder alle projecten die CUBZZ ondersteunt.

CUBZZ: 100% Belgisch

CUBZZ is een Belgisch merk dat werd opgericht door Wouter Cauwenbergh. Na een loopbaan in de privésector richtte hij zijn eigen onderneming op waarmee hij op een originele manier geld wil inzamelen ten voordele van organisaties die hulp bieden aan kinderen. Geleidelijk aan wordt het assortiment uitgebreid, steeds volgens hetzelfde principe: ook van het nieuwe brood keert CUBZZ alle winsten uit aan verschillende projecten om kinderen in nood te helpen (SOS Kinderdorpen en Netwerk Armoedebestrijding).

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Carrefour Belgium is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en ondersteunt al sinds jaar en dag actief solidariteitsacties voor de Belgische Voedselbanken, zes sociale kruideniers, SOS Kinderdorpen, Pink Ribbon en Child Focus. Om nog maar te zwijgen van de vele acties die lokaal worden georganiseerd in de winkels van de keten.