Edenred België biedt financiële steun aan de horeca:

in kader van project #HorecaComeBack

Edenred België, het service- en betalingsplatform dat spelers op de jobmarkt dagelijks ondersteunt, kondigt zijn deelname aan het #HorecaComeBack-initiatief aan. Voortaan kunnen Edenred-kaarthouders met hun Ticket Restaurant een voucher kopen. Die kunnen ze na de lockdown gebruiken voor een maaltijd in een deelnemende restaurant naar keuze. Daar bovenop zal Edenred België ook financieel bijdragen door het bedrag van elke in te wisselen voucher te verhogen met 20%. Edenred is de enige uitgever van maaltijdcheques die deze mogelijkheid in België aanbiedt. Restauranthouders moeten geen commissiekosten betalen aan Edenred voor het bedrag van de vouchers. Ook zal het bedrag van de vouchers integraal gestort worden aan bedrijven die geregistreerd zijn als ‘horeca’.

Edenred verleent niet enkel logistieke steun en stelt niet alleen zijn betalingstechnologie beschikbaar voor dit initiatief, maar heeft ook besloten om rechtstreeks bij te dragen door 20% toe te voegen aan het bedrag van elke voucher die door gebruikers van de Edenred-kaart aangekocht wordt. Deze financiële steun wordt rechtstreeks aan de deelnemende restauranthouders betaald, zonder commissiekosten. Maar ook de gebruikers zelf zullen het bedrag van hun voucher zien toenemen met 20%. Het gaat hier dus om een win-winsituatie, zowel voor de deelnemende horeca-uitbaters als voor de gebruikers van de Edenred-kaart. Meer nog, deze bijdrage is van toepassing op alle restaurants. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen leden en niet-leden van het Edenred netwerk.

Olivier Bouquet, Managing Director van Edenred België: “We willen via dit initiatief kasmiddelen genereren voor bedrijven die geregistreerd zijn op #HorecaComeBack tijdens deze verplichte sluitingsperiode. Dit is volledig in overeenstemming met onze missie om de lokale handel te bevorderen en aan te moedigen. De eerste resultaten die we op het platform zien en de duizenden vouchers die al zijn gekocht – al dan niet met de Ticket Restaurant – zijn hartverwarmend. Ze zullen de restauranthouders, die zwaar getroffen zijn door de crisis, goed van pas komen.”

#HorecaComeBack, de grootste steun ooit aan de horecasector in België

Het initiatief #HorecaComeBack wil financiële steun verlenen aan horecazaken, die door hun sluiting ten gevolge van de coronaviruscrisis, sterk zijn verzwakt. Het doet dit door de Belgen uit te nodigen om vouchers te kopen voor maaltijden en dranken die ze kunnen benuttigen zodra horecazaken weer opengaan. Dit initiatief is het resultaat van een partnerschap tussen verschillende grote nationale merken, die alle administratieve kosten van het platform dekken en ervoor zorgen dat elke euro volledig wordt uitbetaald aan de zaken die op de site geregistreerd staan. Vandaag zijn er meer dan 6 300 restaurants geregistreerd op het platform, werden er bijna 14700 vouchers aangekocht en werd er al 740 000€ opgehaald, wat integraal aan de horeca wordt gedoneerd. Edenred steunt dit initiatief ook in het Groothertogdom Luxemburg.