Een gezonder en slanker leven dankzij Adria Indria’s ‘Funky Skinny Food’

“Zonder deze way of living was ik vandaag nooit zo gelukkig geweest. Ik hoop dat ook jij uit mijn ervaringen en verhalen motivatie en kracht put zodat jij de gezondste versie van jezelf kunt worden. Als dit boek jou even gelukkig en gezond maakt als ik ben, dan is mijn opzet helemaal gelaagd.” Alain Adria

Een detox betekent niet dat je minder moet eten, wél dat je de juiste voedingsstoffen moet kiezen. Met behulp van zijn eigen verhaal illustreert Alain hoe ook jij de gezondste versie van jezelf kan worden. Vroeger – toen Alain nog professioneel surfer was – woonde hij lang op Maui in Hawai. Dé plek waar veel healthy food trends vandaan komen. Die food trends bracht Indria allemaal terug mee naar België, waardoor hij samen met zijn mama Odette in Lombardia een echte pionier op vlak van gezondheid werd. Ondanks deze gezonde levensstijl, stapelden na zijn sportcarrière de kilo’s zich op.

“Ik kon maar niet begrijpen dat ik bleef aankomen, terwijl ik helemaal geen ongezonde rommel at. Na een vakantie woog ik plots 99,8 kilo, en dat terwijl ik alleen bio at. Nu weet ik dat bio geen garantie is voor een slanke lijn: agavesiroop, kokosbloesem- en palmsuiker maken je even rond en ongezond als alle andere suikers.” Dat getal op de weegschaal was een echte reality check voor Alain. Na dat bewust weegmoment, dook hij meteen zijn kruidenlaboratorium in, waar hij met meer dan 200 kruidensoorten ging experimenteren.

Hij wilde iets creëren waardoor hij zelf weer gezond kon worden. Met resultaat, want het afslanken lukte hem zo op een succesvolle manier. Indria verloor maar liefst 25 kilo en blijft vandaag nog steeds op datzelfde, gezonde gewicht. Daarnaast hield hij er het bloeiend merk SkinnyLove aan over. Dit intussen genotificeerd voedingssupplement heeft na hem, al vele anderen hetzelfde gezonde resultaat opgeleverd.

In ‘Funky Skinny Food’ verhaalt Alain over hoe hij dankzij zijn moeder Odette, die in 1972 Lombardia stichtte, opgroeide tussen gezonde voeding en hoe zijn liefde en passie hiervoor steeds groter werden. Een passie die uiteindelijk resulteerde in eigen gezonde creaties waar zelfs wereldsterren zoals Moby, Sting en Maxi Jazz van Faithless fan van werden. Ook acteur Willem Dafoe schoof vaak mee aan tafel in Lombardia. “Maar die kwam misschien vooral naar Lombardia voor mijn moeder Odette: hij vond haar de mooiste vrouw op de planeet…”

Voor Indria draait alles rond gezonde food waar je niet van bijkomt, die goed is voor je gezondheid en waardoor je makkelijk op gewicht kan blijven: “De inzichten die ik, tijdens mijn persoonlijke zoektocht en in 45 jaar Lombardia, met vallen en opstaan heb verzameld, heb ik in dit boek in een paar regels en tips gegoten. Als je die toepast, merk je een verschil voor je lichaam en je gewicht. Je moet echt begrijpen waar het in essentie om draait (…) Het is zeker niet de bedoeling dat je zomaar slaafs enkele regels of principes volgt. Alleen zo ontdek je een leefwijze waarin je je ook amuseert, feest, wijn drinkt, naar het restaurant gaat, geniet van de natuur, energie hebt en vooral voelt dat je lééft.”

Als er één iemand is die weet hoe je op een gezonde en duurzame manier naar een gezond gewicht kan gaan, dan is het Alain Indria van het voormalige Lombardia wel. Diëten? Daar gelooft Indria niet in, wat resulteert in een boek vol simpele health tips en tricks die je vooral ook zelf vlot kan toepassen, gevolgd door meer dan 50 easy-to-make recepten, die je doen inzien dat gezond koken echt fun is.