Een leuke trend voor de feesten

KERST OF EINDEJAARSDINER IN OPEN LUCHT

 

Big Green Egg, pionier en marktleider in Kamado’s, toon hoe het moeiteloos, lekker en gezellig kan.

Meer dan ooit snakken wij met zijn allen naar vrijheid. De kans dat de eindejaarsfeesten dit jaar anders dan gewoonlijk verlopen (en dat wij thuis moeten blijven), is echter heel groot. Wie over een terras of een tuin beschikt, kan echter, met enige creativiteit, en uiteraard mits strikte naleving van de regels, opteren voor een ongewoon gezellig winter dinner in open lucht.

Outdoor Winter cooking dinner

Een witte kerst? Geen probleem. Big Green Egg, de pionier en marktleider in keramiek vervaardigde barbecues, kunnen tegen meer dan een winterstootje. De onberispelijke kwaliteit van de onder meer met Nasa-technologie ontwikkelde openlucht-ovens, is zelfs bestand tegen temperaturen tot -20°. En geef toe, het heeft wel iets om eind december in open lucht te koken en het terras of de tuin met de nodige kerstdecoratie te versieren.

Grillen, roosteren, maar ook stoven, roken, brood en zelfs pizza’s bakken, dat kan allemaal perfect met het groene reuze-ei, een absoluut icoon van avontuur, vrijheid en natuur. Het assortiment van Big Green Egg bestaat bovendien in verschillende modellen, zodat zowel jonge koppels op hun terras als grote gezinnen in de tuin het voor hen beste passende Egg kunnen bestellen.

Kamado rijmt met ideaal kerstkado

Het geplande weekend of de eindejaarsvakantie die niet doorgaat? Verplicht thuisblijven tijdens de feesten? Een Big Green Egg kan het gemis aan vrijheid zeker voor een stuk compenseren door de gezelligheid en het gevoel van authenticiteit dat het uit Atlanta in de Verenigde Staten afkomstige merk (waar alle Eggs nog steeds worden vervaardigd) oproept.

Big Green Egg ontwikkelde bovendien een heel ruim assortiment accessoires dat jaarlijks worden aangevuld met nieuwe toebehoren. Een klik op de website (https://www.biggreenegg.eu/be_nl/) en je vindt snel welke verdeler in de buurt het prestigieuze groene merk verdeelt en waar je, momenteel online via de webshop, ook terechtkan voor leuke accessoires als kerstcadeaus.

Nog op zoek naar een uniek kerstcadeau?

4.6 kilogram aan kookplezier! Modus Operandi is een limited edition kookboek met meer dan 300 recepten en foto’s. Een must have! Nu te verkrijgen op de fanshop.

Met Big Green Egg wordt de kerstperiode lekkerder en creatiever dan je denkt!

Feestreceptje van Coeur de Boef!

Feestbruschetta met tapenade van bospaddenstoelen en hazelnoot, reefilet en truffelmayonaise

Aantal: vier personen – Duur: 30 minuten – Nodig: BigGreenEgg

Ingrediënten: 1 meergranenstokbrood, olijfolie. Voor de tapenade: 1 handvol bospaddenstoelen, 1 teen look, 1 takje tijm, 1 el hazelnoot, peper, zout, 2 el geraspte Parmezaanse kaas, 2 el olijfolie, Voor de ree: 1 reefilet, peper, grof zout. Voor de mayonaise: 1 ei, 1el mosterd, 1el balsamicoazijn, 300ml neutrale olie bv. maïs, peper, zout, 3el truffelolie of 1 el truffelpuree. Afwerking: kervel of waterkers, fleur de sel

Bereiding

Stook de BigGreenEgg warm. Snij het stokbrood in plakjes. Borstel in met olijfolie en rooster ze even op de barbecue.

Bak de paddenstoelen in olijfolie met een fijngehakt teentje look in de pan. Voeg de tijm toe en kruid met peper en zout. Hou enkele mooie kleine paddenstoelen aan de kant als afwerking. Mix de rest van de paddenstoelen met twee eetlepels olijfolie, peper, zout, Parmezaanse kaas en hazelnoot tot een grove tapenade.

Haal de ree een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Kruid met peper en zout. Bak ze op de GreenEgg. Draai ze een kwartslag, bak verder en draai om. Laat het vlees daarna enkele minuten rusten.

Maak de mayonaise. Doe hiervoor een ei met mosterd, balsamicoazijn, neutrale olie, peper, zout en de truffelolie of – puree in een hoge smalle maatbeker. Mix met een staafmixer tot een stevige mayonaise. Bewaar in een potje of spuitzak.

Smeer het brood in met de tapenade. Leg er een plakje ree op. Werk af met de mayonaise, extra fleur de sel, waterkers of kervel en een paddenstoel. Smakelijk.

GIVEAWAY! Jouw favoriet gerecht op een Big Green Egg? CHEGG!

Doe mee aan onze giveaway op Instagram en maak kans op een uniek Big Green Egg cadeau : Een Big Green Egg Private dinner bij jou thuis voor jouw bubbel «live » in open lucht gemaakt door onze chef! Je kan een Big Green Egg kopen vanaf 599,00 euro.

BIG NEWS! Big Green Egg verwent je tijdens de feesten!

Bij aankoop van een Big Green Egg Minimax, Medium, Large, of Xlarge, ontvang je een EGG kerstbal, led slinger, beanie en een multifunctionele roestvrijstalen tang met antislip-grip! Actie loopt vanaf 15 november tot 26 december 2020 en zolang de voorraad strekt.