“Boodle Fight” op tafel.
Foodsharing was nog nooit zo hot, dus waarom trekken we dit niet door naar de feestdagen, lekker thuis, met familie en vrienden? En, who’s down voor een feest zonder afwas? Iedereen? Wij ook! Tijd voor een BOODLE FIGHT!
Al generaties lang worden – volgens de Filipijnse traditie – de meest kleurrijke feestmalen geserveerd op een bed van bananenbladeren. En ja, dat ziet er waanzinnig smakelijk uit! Een heerlijke mix aan bereidingen zoals rijst, zeevruchten, gegrild vlees, gewokte groenten, vers fruit en nog veel meer Aziatische lekkernijen op één grote hoop. Verorberd door vrienden, familie, geliefden, zij aan zij. Gezellig als je ‘t ons vraagt!
Wapens : een hongerige bende – 1 hand om het eten naar je mond te brengen – 1 hand om een lekkere Don Papa cocktail vast te houden
Gebruik de vingertoppen van je dominante hand om een portie rijst op te scheppen, voeg een stukje vis of groenten toe en breng je vingers naar je mond. Of je nu Filipijnse roots hebt of niet, een eigen versie kun je gemakkelijk creëren waarbij een puur gevoel van intimiteit en plezier voorop staat onder de eters…Shop tip: bananenbladeren vind je bij de Aziatische supermarkt.
Don Papa Punch
Ingrediënten : 70 cl Don Papa – 4 geperste sinaasappels – 50 cl gekruide cordial (kaneel, steranijs, bessen…) – 50 cl kerstthee – Suikersiroop
Bereidingswijze : Pers de sinaasappels en giet deze in de bowl samen met de gekruide cordial en de kerstthee. Voeg als laatste Don Papa rum toe en suikersiroop naar jouw smaak. Versier de punch met sinaasappel -en appelschijfjes, steranijs en een kaneelstokje. Schol.Tagay!
Dus… ruil die kroketjes eens in voor knapperige springrolls! En voor degenen die toch zweren bij kalkoenrollade met wildsaus op kerstavond: waarom geen Boodle Fight à la Flamande? Wij weten zeker dat alles extra lekker smaakt op die pure bananenbladeren. Dan rest ons alleen nog te zeggen: waar zijn die handjes?!
Liever meteen die voeten onder tafel schuiven?
Nomad’s table Pop-up! Vanuit de bergen van Don Salvador naar uw tafel in Brussel. Een ode aan de Filipijnse keuken. Tot 22 december koken chef Glen Ramaekers (Belgian Brand Ambassador Don Papa Rum) samen met Filipino Jungle chef Jay Grey van het restaurant Kusinata in Bacolod City een heerlijk Filipijns menu.
Adres: HUMPHREY [CHEZ PIAS] – St-Laurensstraat 36-38 / 1000 Brussel
Don Papa: Prijs: €42 voor 70 cl, te koop in de betere drankenhandel, cavisten, Prik&Tik – Alcoholpercentage: 40% – Don Papa Rum wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits : info@premium-spirits.be voor een lijst met leveranciers. Bestel Don Papa online rechtstreeks via: Prik&Tik, Drankenwereld, Huis Windels, Rumology, La Grange aux Vins en Le Comptoir des Vins
Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele Noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend als Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa Rum met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.
De naam Don Papa Rum is geïnspireerd op de onbezongen held en mystieke Papa Isio, één van de vooraanstaande persoonlijkheden van de late 19e eeuwse Filipijnse revolutie. Aanvankelijk was hij een voorman op een suikerplantage, en speelde zijn leiderschap en moed een cruciale rol bij het bevrijden van Negros van de Spaanse overheersing. Don Papa is geïnspireerd door zijn legende en vangt zijn geest en gevoel voor magie in elke fles.