Een sterrenmaaltijd die u niet in uw hotelkamer hoeft te degusteren

In februari konden de restaurants nog niet heropenen en voor maart zijn er geen vooruitzichten. Het zal echter wel mogelijk zijn om vanaf maart in Brussel te tafelen alsof u in een sterrenrestaurant zit. Steigenberger Wiltchers gaat de uitdaging aan om sterrenmaaltijden aan te bieden in samenwerking met een chef-kok die laureaat was van de recentste Gault&Millau-gids. Chef Kevin Lejeune en zijn team overklassen de eenvoudige roomservice en bezorgen u een echte avond “alsof u op restaurant bent”. Een heus sterrenbord in een klassedecor, kortom alles om uw smaakpapillen en pupillen een avond lang de kost te geven.

Chef Kevin Lejeune, jonge sterrenchef sinds 2019 en uitgeroepen tot Young Chef of the Year door de recentste Gault&Millau Belux-gids, staat de hele maand maart tot Pasen aan het sterrenfornuis in Steigenberger Wiltcher’s. Voor de gelegenheid is een groot deel van de vijfsterrenkamers op de eerste verdieping omgebouwd tot individuele eetzalen, zodat de bewoners van de familiekamers en -suites met hun gezin of met z’n tweeën (en dus steeds in hun bubbel) van een sterrenverblijf kunnen genieten met een “6 stars dinners” (5 sterren plus één) zonder dat zij naast hun bed hoeven te tafelen.

Nadat de koppels zich hebben geïnstalleerd in hun kamers en zich hebben kunnen ontspannen met een verrassing van de chef, worden ze uitgenodigd om naar hun sterrenkamer te gaan op de eerste verdieping. Daar worden zij verwelkomd door de maître d’hôtel van La Canne en Ville (het restaurant van chef-kok Kevin Lejeune), die de verplaatsing ook de hele maand maakt om de ervaring van zijn keuken naar de eetkamer uit te breiden. Een 4-gangenmenu, ingeleid met een glas Bollinger champagne, zal vervolgens door de chef-kok en zijn team worden opgediend volgens de strengste regels inzake elegantie, comfort en verfijning die eigen zijn aan de grote huizen, maar met volledige naleving van het wettelijk kader inzake covid. En dit, vanaf hun aankomst tot de volgende morgen door middel van kleine melodieuze noten die het verblijf zullen opluisteren dankzij een partituur die alleen een sterrenchef kan componeren.

Actie ‘Sterrenverblijf’: Van 2 maart tot 10 april voor maximaal 40 personen per avond. 4-gangenmenu en hapjes die elke week aangepast worden – Diners van dinsdag tot zaterdag, alsook in het paasweekend, inclusief paasmaandag. Aankomst tussen 19u en 20u. Forfait van 150 euro per persoon bovenop het tarief van een kamer.

Om een sterrenverblijf te reserveren: +32 2 542 42 42 of per email: https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/belgium/brussels/steigenberger-wiltchers/offers/all-star-getaway

Kevin Lejeune : Na een jaar aan de hotelschool van Namen werkte chef-kok Kevin Lejeune (32) in de keukens van verschillende grote huizen voordat hij in 2018 samen met zijn partner Virginie de teugels in handen nam in het restaurant La Canne en Ville. Het jaar daarop werd hij bekroond met een ster en hij werd uitgeroepen tot Young Chef of the Year in de Gault&Millau-gids 2021.

Steigenberger Wiltcher’s : In het hart van Brussel aan de exclusieve winkelstraat “Avenue Louise”, ligt het luxueuze hotel Steigenberger Wiltcher’s op korte afstand van populaire plaatsen: het regeringscentrum van de Europese Unie (ca. 1,5 km), de binnenstad met Manneken Pis en de Grote Markt (ca 2 km), en het treinstation (ca. 2 km). In de 267 kamers en suites wordt u verwend met een stijlvolle inrichting en comfort van hoge klasse!

Steigenberger Wiltcher’s Brussels – 71, Louizalaan – 1050 Brussel – België – www.steigenberger.com