Eerste Michelinsterrenrestaurants in Malta

Michelin heeft de eerste Malta Michelingids gelanceerd en de winnaars van de eerste Michelinsterren op het eiland bekendgemaakt. De nieuwe Michelingids belicht de uitstekende restaurants van het eiland, de verschillende keukens en culinaire kookkunsten in heel Malta, Gozo en Comino. Michelin is eind 19e eeuw opgericht en erkent al meer dan 120 jaar de beste keukens ter wereld.

Malta vestigt zich steeds meer als gastronomische bestemming met een breed scala aan gerechten, beïnvloed door de vele beschavingen die van de Maltese eilanden hun thuis maakten.

De winnaars van de eerste Michelinsterren die op Malta worden toegekend zijn:

Noni in Valletta – Chef Jonathan Brincat

‘Noni’ is de bijnaam van chef-eigenaar Jonathan Brincat. Hij brengt een moderne benadering van de traditionele Maltese en mediterrane keuken met veel oog voor detail. Het restaurant ligt in de hoofdstad Valletta in een stijlvolle kelder met stenen muren.

Under Grain in Valletta – Chef Victor Borg

De chef gaat voor een echte dining experience en werd geïnspireerd door het kleermakersvak dat je terugvindt in eigenzinnige details zoals een ‘naaipatroonmenu’ en het gebruik van kleermakerskrijt om de gerechten te markeren. Zoals een kleermaker is de chef creatief met zijn handen en creëert hij uitgebalanceerde moderne, mediterrane gerechten vol van smaak.

De Mondion in Mdina – Chef Kevin Bonello

Dit intieme, elegant geklede restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van het luxe Xara Palace Hotel en biedt een prachtig uitzicht over het oosten van het eiland. Het restaurant brengt verfijnde, klassieke en mediterrane gerechten met lokale producten. Een indrukwekkende wijnkaart en attente bediening maken het plaatje compleet.

De voorzitter van de Malta Tourism Authority, dr. Gavin Gulia, reageert: “Malta verwelkomt deze eerste editie van de Malta Michelingids, die staat voor de groei van onze kwaliteitsrestaurants. Uit eten gaan is een belangrijk onderdeel van elke vakantie-ervaring en met de groeiende interesse in alles wat met eten te maken heeft, wordt het voor Malta steeds belangrijker om een hoge standaard te handhaven in het gastronomische aanbod. Het hebben van eerste Michelinsterrenrestaurants op het eiland is absoluut een stap in de goede richting.”

Internationaal directeur van de Michelingidsen Gwendal Pullennec is enthousiast om de eerste Maltese sectie te lanceren. Hij vertelt: “De Maltese culinaire scene heeft talenten die het waard zijn om ontdekt te worden door fijnproevers uit de hele wereld. Malta, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, is een zeer aantrekkelijke culturele bestemming met een unieke keuken die Europese invloeden en lokale tradities prachtig combineert. ”

Malta, officieel Republiek Malta, ligt in de Middellandse Zee. De Maltese eilandengroep bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en enkele onbewoonde eilandjes. Het is een bijzonder stukje Europa, er wordt links gereden en Maltees en Engels zijn de officiële talen. Je vindt er een mix van culturen, een indrukwekkend erfgoed, prachtige azuurblauwe baaien en de zonnigste hoofdstad van Europa. Vanuit België zijn er dagelijkse vluchten en na 2,5 uur vliegen ben je er al.

www.malta.be – www.visitmalta.be