Estland wordt opgenomen in de Michelin-gids collectie

Op 25 mei 2022 wordt de eerste selectie van de MICHELIN-gids over Estland onthuld, niet alleen over de hoofdstad Tallinn, maar ook over de rest van het land. Hou deze ruimte in de gaten om de eerste te zijn om deze nieuwe selectie te ontdekken…

Michelin is verheugd u te kunnen meedelen dat de eerste MICHELIN-gids Estland op 25 mei 2022 zal worden onthuld. De Michelin-inspecteurs hebben de afgelopen jaren de culinaire wereld van Estland gevolgd en zijn verheugd te kunnen aankondigen dat deze nieuwe selectie het totaal aantal bestemmingen in de MICHELIN-gids op 37 brengt.

Gelegen aan de Finse Golf, in het hart van de Baltische regio, verbindt Estland de culturele punten tussen Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa. Estland’s UNESCO werelderfgoed hoofdstad Tallinn – met een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Noord-Europa; zijn bossen en moerassen – die driekwart van het land beslaan; en zijn 2.222 eilanden, 3.800 km kustlijn en talrijke meren, bieden samen een enorme hoeveelheid charme en geschiedenis, en hebben bijgedragen aan de vorming van een zeer interessante culinaire scene. De smaak voor diversiteit, ambachtelijke producten en lokale ingrediënten oefenen ook een duidelijke invloed uit op de Estse keuken en zijn ambitieuze jonge chef-koks.

Est.jpg

Zoals alle gidsen in de MICHELIN-collectie, wordt de selectie voor Estland samengesteld door de professionele, onafhankelijke MICHELIN-inspecteurs, die restaurants evalueren op basis van wereldwijde criteria om zo de beste aanbevelingen te doen voor gastronomen over de hele wereld. De selectie van de MICHELIN Guide Estonia 2022 is vanaf 25 mei beschikbaar op de website van The MICHELIN Guide, evenals op de gratis iOS- en Android-apps. Estland voegt zich bij Belgrado en Dubai als de meest recente culinaire bestemmingen die door de MICHELIN Guide zijn opgenomen.

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen: “Sinds de eerste publicatie, meer dan 120 jaar geleden, is de missie van de MICHELIN-gids onveranderd gebleven: fijnproevers en reizigers laten delen in de beste plaatsen om te dineren. De gastronomische scène van Estland, voor de meesten nog enigszins onbekend,  is gezegend met sterke culinaire tradities geïnspireerd door verschillende invloeden, een nieuw ras van vooruitstrevende chef-koks past nu ook een modernere benadering toe om het culinaire erfgoed in ere te houden. Estland staat al lange tijd op onze watchlist, onze inspecteurs zijn druk bezig geweest met het bezoeken van de gastronomische scène. We popelen om onze eerste selectie restaurants in de MICHELIN-gids voor Estland te delen met fijnproevers overal ter wereld.”