TIJD VOOR ONTBIJT – Heerlijke ontbijtrecepten met St Môret® voor Pasen
Indruk maken met een verrukkelijke Paasbrunch? Dat doe je met deze eenvoudige maar o zo lekkere ontbijtrecepten met St Môret®. Deze verse kaas uit la douce France is de crème de la crème van haar soort, samengesteld uit melk, room en een snuifje zout. Food queen Marta Majewska bedacht 4 lekkere én gezonde recepten. Het beste van al? Je creëert in een handomdraai een versie waarvan ook kinderen zullen smullen. Verwen jezelf en je gezin met een mini of maxi versie. Bon appétit!
Scones met St Môret®, gerookte zalm en bieslook
Ingrediënten voor 24 scones – Tijd: bereiding 10 minuten – baktijd 15-20 minuten
Nodig: 500 g speltbloem – 90 g koude boter – 16 g bakpoeder – 175 ml volle melk – 75 g St Môret® – 4 sneetjes biologische gerookte zalm – 1 ei, geklopt – 1 el maanzaad – 1 tl zeezout – bieslook, fijn gesneden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Meng de speltbloem met het bakpoeder en het zout en snijd de boter in stukjes. Meng met je vingers de boter door de bloem totdat het mengsel een beetje kruimelig wordt. Voeg de melk en het maanzaad toe en roer met een vork tot er een klonterig geheel ontstaat. Kneed verder met je handen tot een zacht en soepel deeg. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 2 cm. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de ovenplaat. Klop het ei los met een eetlepel water. Bestrijk de scones met dit mengsel. – Bak de scones 15 à 20 minuten tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn.- Wanneer de scones lauw zijn, snijd ze doormidden. – Besmeer met St Môret®, leg er een stukje gerookte zalm op en werk af met verse bieslook. – Deze schattige scones zijn ook perfect om aan de kleinste foodies onder ons te serveren.
Pannenkoeken met St Môret®, bosbessen en ahornsiroop
Ingrediënten voor 8 pannenkoeken – – Tijd: 15 minuten – 110 g St Môret® – 2 eieren – 150 g amandelmeel – 1 theelepel vanillepoeder – 1 theelepel bakpoeder – 100 g blauwe bessen (bosbessen) – 3 eetlepels ahornsiroop (+ extra om te serveren)
Bereiding
Doe de St Môret®, de eieren, het amandelmeel, de ahornsiroop, het vanillepoeder en het bakpoeder in een blender. Mix op hoge snelheid tot het beslag romig en glad is. Giet het beslag in een mengkom en roer er de bessen door. Bewaar een aantal bessen voor de afwerking. Laat het beslag vervolgens 3 minuten rusten. Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 à 3 minuten aan één kant. Draai en bak verder tot de pannenkoeken goudbruin zijn. Werk af met ahornsiroop en wat blauwe bessen. Klaar!
Boterham met St Môret®, kiwi en pistachenoten
Ingrediënten voor 2 boterhammen – – Tijd: 5 minuten – 2 sneetjes roggebrood – een royale laag St Môret® – 1 eetrijpe kiwi – 1 eetlepel grof gehakte pistachenoten – 1 theelepel kiwizaadjes (die je uit de kiwi haalt) – 1 theelepel gojibessen – Groene pitloze druiven (voor de mini-versie)
Bereiding
Besmeer de sneetjes brood met St Moret®. Schil de kiwi, snij deze in plakjes en schik ze op het brood. Werk af met de pistachenoten, kiwizaadjes en gojibessen.
Kiwischildpad voor de mini-versie : Leg een plak kiwi in het midden van het sneetje brood. Maak een schildpad door 4 pootjes van gehalveerde druiven te maken. Maak oogjes met de kiwizaadjes.
Gegrilde sandwich met St Môret®, spinazie en halfzongedroogde tomaten
Ingrediënten voor 2 croques – Tijd: 10 minuten – 4 sneetjes meergranenbrood – 125 g verse spinazie – 1 eetlepel olijfolie – 50 g St Môret® 8 blaadjes basilicum 8 half zongedroogde tomaten – peper & zout
Bereiding
Zet de panini grill aan. Verhit een pan met olijfolie en bak de spinazie kort aan. Breng op smaak met peper & zout. Voeg St Môret® toe en meng deze onder de spinazie. Verdeel het mengsel over 2 sneetjes brood. Leg er vervolgens de basilicumblaadjes en half zongedroogde tomaten op en eindig met een tweede sneetje brood. Grill het brood tot de buitenkant knapperig is.
Hier hoef je zelfs geen mini versie voor te bedenken, snij de toast in een driehoekje of gebruik een uitsteekvormpje en klaar!
Vind nog meer St Môret®-recepten op de website www.ilovecheese.be.
Foodblogster Marta Majewska is een self made girlboss, single mom van Fer, stylist, fotografe én auteur. Ze tovert eenvoudige gerechten op tafel die feest zijn voor de smaakpapillen.