Expo: ‘Béjart en de rozentuin!

Tentoonstelling : Brussel, 22 september – 28 november 2021

De actuele gebeurtenissen tonen ons dat de islam vandaag zeer verwarrend is. De Franse choreograaf en danser Maurice Béjart (overleden in 2007) ‘bekeerde’ zich tot de islam tijdens zijn verblijf in Iran in 1973. In sommige van zijn creaties is de islam een belangrijk thema. Spiritualiteit, in al haar vormen, is een van zijn gidsen. Het doel van deze belangrijke tentoonstelling is om, door de ogen van de beroemde choreograaf en zijn creaties, de ware aard van de islam te laten zien.

Curator: Walid Aouni

Walid Aouni, geboren in 1951 in Tripoli, Libanon, is beeldend kunstenaar, danser, choreograaf en acteur, die ook verschillende speelfilms heeft gemaakt, installaties heeft gecreëerd en verschillende boeken heeft gepubliceerd. In 1983 was zijn ontmoeting met Maurice Béjart, voor wie hij negen jaar als decorontwerper werkte, bepalend voor zijn carrière.

In 1990 ging hij met Maurice Béjart voor het eerst naar Egypte, waar hij sindsdien woont. Als Arabische choreograaf produceerde hij grootschalige voorstellingen, onder meer in Cairo. Naast Maurice Béjart heeft hij met vele kunstenaars samengewerkt: Youssef Chahine, Jocelyne Saab, Jacques Lassalle, Alberto Corno, Inas El Deghedy, Wahid Hamed, Joe Malconian en Jean-Michel Jarre.

De tentoonstelling ‘Béjart en de rozentuin’ is te zien bij Huis Maurice Béjart (Greepstraat 49, Brussel) van 22 september tot 28 november 2021.

Info en tickets: www.mauricebejart.be, tel. 02 511 31 55