FAK ( fushion art kitchen) – Antwerpen

Een schilderes en een stadsdichteres in een piepkleine keuken. Het lijkt een bizarre mismatch. En toch hebben Nena Shaw (31) en Cleo Klaphoz (33)de perfecte etensalliantie gevormd. Samen brengen ze FAK, dat staat voor Fusion Art Kitchen. “We zijn allebei verbeten door kunst en dat zie je in onze gerechten. Het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes met inhoud. Schrik dus niet als we naast je tafel staan met een boeiend verhaal of een leuk gedichtje bij je gerecht”, zeggen Nena en Cleo.

Nena Shaw baat al 3 jaar het atelier-café Who’s Afraid of Red Yellow & Blue uit aan de Koolkaai in Antwerpen. Ze organiseert er kunstzinnige events en creatieve workshops. Je kan er ook iets drinken in een artistieke vibe. “Na twee moeilijke Coronajaren snak ik nu naar meer”, zegt Nena. “De zaak draait weer goed. Daarom is het tijd om een versnelling hoger te schakelen. Met Cleo in de keuken brengen we nu ook kunstzinnige gerechten, waarover je al snel FAK zal zeggen.”

Nena en Cleo hebben hun kookstijl ‘Fusion Art Kitchen’ gedoopt, want het is een kunst om wereldwijde culinaire stijlen, tradities en kooktechnieken te combineren in één kleine keuken. Hier vind je geen saaie salades, noch vol-au-vents of croque-messieurs. Het zijn hier allemaal hapjes wat de ‘kok’ slaat. Zelfs het menu ademt goesting uit, verfrissende namen zoals ‘De zomer is altijd-burrata’, ‘Not something sweet, baby’ en ‘Ongetiteld’ onthullen het plezier waarmee de jonge onderneemster hun gerechten creëren. “Cleo’s Masterpiece is mijn lievelingsgerecht, geeft Cleo toe. “Dat zijn gegrilde aubergines met nootjes, kerstomaten, een zoetzweem honing-tahini-sausje en een gooi munt, dille en peterselie. Een kunstwerkje om op te eten!”

Atelier-café Who’s Afraid of Red Yellow & Blue is open van donderdag tot zondag tussen 11.45 en 22h. Je kan er ’s middag lunchen en ’s avonds dineren. Fusion Art Kitchen – FAK gaat vanaf 19 maart van start.

FAK – Fusion Art Kitchen: Koolkaai 3 Antwerpen